Tijdens de donkere dagen van het jaar maken we veel meer gebruik van onze verlichting. Dit klinkt vrij logisch, want verlichting heb je alleen nodig wanneer het donker is. Toch kun je veel meer uit je lampen halen dan ze alleen te gebruiken als licht op de donkere momenten. Verlichting brengt namelijk ook sfeer en gezelligheid, mits je het op de juiste manier gebruikt natuurlijk. Dit geldt niet alleen voor verlichting in huis, maar ook buiten kun je veel meer uit je lampen halen. Tegenwoordig kun je zelfs beide combineren en het volledig automatiseren op verschillende manieren. Zo haal je er meer uit verlichting dan alleen eerder genoemde aspecten. 

Ook de juiste LED verlichting brengt sfeer

De slimme LED technologie van tegenwoordig zorgt voor een mooie manier van verlichting. Dit was vroeger wel anders. Een aantal jaren terug voelde LED altijd koud en kil aan, dit is zeker niet meer het geval. De afgelopen jaren hebben de fabrikanten van verlichting niet stil gezeten en eigenlijk de LED lampen weer opnieuw ontwikkeld. Door innovatieve technologie in de lamp brengt een LED lamp zelfs meer sfeer dan de traditionele gloeilamp. Een voorloper op dit gebied is Philips met hun slimme hue verlichting. De Philips hue lampen brengen niet alleen sfeer, maar zijn ook uiterst slim. Door de innovatieve bediening met een app op je smartphone schakel je niet alleen je verlichting, maar kun je ze ook dimmen en van kleur of wittint laten veranderen. 

Vergeet je buitenlampen niet

Ook na de zomer, wanneer je niet meer buiten zit, is het aanlichten van je tuin een mooie manier om er toch van te genieten. Voor buiten zijn er ook steeds meer lampen te vinden die op een eenvoudige manier meer resultaat brengen. Zo kun je je looppaden verlichten, zijn er wandlampen met sensoren en slimme verlichting die je kunt combineren met je binnenverlichting. Er zijn namelijk ook Philips hue buitenlampen verkrijgbaar die je kunt koppelen aan je binnenverlichting. Deze lampen zijn ook op dezelfde manier te bedienen. Naast lampen zijn er ook slimme accessoires beschikbaar die je helpen bij het maken van routines. Zo hoef je niet zelf meer te schakelen, maar wordt alles automatisch geregeld.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.