Wil jij je eigen houten tuinmeubelen maken? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen. Iedere doe-het-zelver kan zijn of haar eigen houten tuinmeubelen maken met de juiste tips. In dit artikel geef ik je dan ook een aantal tips hoe jij het beste kunt beginnen aan jouw houten tuinmeubelen voor het beste resultaat. 

Maak een ontwerp of gebruik een handleiding

Allereerst is het belangrijk om een leidraad te hebben. Dit kan in de vorm van een bestaande handleiding of bouwtekening, maar kan ook je eigen ontwerp zijn. Het fijne aan een bestaande bouwtekening is dat je enkel de stappen hoeft te volgen om tot een succesvol eindresultaat te komen. Heb je echter iets in je hoofd dat je nergens kunt vinden? Maak dan je eigen ontwerp. Let hierbij wel op dat je goed beschrijft wat je voor je ziet en dat je de juiste verhoudingen aanhoudt. Door een goede bouwtekening te hebben weet je precies wat je nodig hebt en wat je moet doen.

Kies de juiste houtsoort

Vervolgens is het zaak om de juiste houtsoort uit te kiezen. Dit hangt enerzijds af van wat je mooi vindt, maar anderzijds ook van wat het meest geschikte hout is voor jouw tuinmeubelen. Doe hier dus goed je onderzoek na voor je je keuze maakt. Het kan namelijk maar zo zijn dat je een bepaalde houtsoort nu wel mooi vindt, maar dat het over een tijdje flink gaat vergrijzen waardoor je het niet meer mooi vindt. Wil je alles weten over de verschillende soorten hout en advies? Dan kun je het beste even contact opnemen met een houthandel. Neem hierbij als voorbeeld Koster Tuinhout, houthandel in Hoogeveen.

Werk met de juiste materialen

Dan de laatste tip: werk met de juiste materialen en gereedschappen. Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste materialen en gereedschappen om ervoor te zorgen dat je sneller, maar ook effectiever te werk kunt gaan. Zorg bijvoorbeeld voor een elektrische zaag in plaats van een handzaag. Dit werkt een stuk makkelijker en er is minder kans op fouten. Denk daarnaast ook aan het gebruik van RVS schroeven. Deze zijn weerbestendig en daardoor geschikt voor buiten. Je tuinmeubelen gaan hierdoor langer mee. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.