Als woningbeheerder is het altijd handig om de waarde van je woning te weten. Zonder kennis is het vrij lastig om te weten hoeveel een woning ongeveer waard is. Het weten van de waarde is erg handig om te kijken hoe je er nu voor staat. De waarde van de woning is een goed beginpunt om te kijken hoe jouw situatie in de toekomst zal veranderen vergeleken met nu. Denk bijvoorbeeld aan verbouwingen en duurzame initiatieven die de waarde van een woning kan verhogen. Veel mensen maken gebruik van een expert die de taxatie uitvoert. Dit kan echter best wat kosten. Met een beetje kennis kun je een gratis schatting van je huis maken. Hier zul je te weten komen hoe je dit kunt gaan doen.  

Huidige prijs van woningen

Om een goed idee te krijgen van hoeveel je woning waard is, moet je eerst gaan kijken voor hoeveel woningen op de huidige markt worden verkocht. Het is hierbij belangrijk om te gaan kijken naar woningen die te vergelijken zijn met jouw woning. Het beste is wanneer je een soortgelijke woning kan vinden in jouw buurt of straat. Deze woningen hebben meestal een waarde die dichtbij de waarde van jouw woning zit. Zoek naar woningen die er niet alleen hetzelfde uitzien, maar ook woningen met dezelfde technische aspecten. Denk bijvoorbeeld aan een energielabel, oppervlakte en andere unieke eigenschappen. Soortgelijke woningen kun je het beste vinden op online platforms waar woningen worden aangeboden. Het is belangrijk om minder te kijken naar de woningen die nog verkocht moeten worden. Kijk vooral naar woningen die al verkocht zijn.

Maak gebruik van gratis waardebepalingen

Er zijn ook platforms en bedrijven die gratis waardebepalingen aanbieden. Hier kun je terecht voor wanneer je gratis de waarde van een woning wilt weten. De mogelijkheid bestaat dat de waarde van de woning minder nauwkeurig wordt geschat, maar dit is nog altijd beter dan zelf de waarde van een woning inschatten. 

Triangulatie van waardebepalingen

Het beste is om meerdere waardebepalingen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je de meest accurate schatting krijgen van een woning. Combineer dus de gratis waardebepalingen en jouw eigen onderzoek van soortgelijke huizen om een goede indicatie te krijgen van hoeveel jouw woning waard is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.