In dit artikel gaan we je laten zien welke trends er zijn voor bedden in 2020. Er hebben wat veranderingen plaatsgevonden die leuk zijn om te melden.

Een bed van massief hout

Als je een bed wilt dat helemaal in is in 2020, dan kies je voor een bed waarvan de frame van massief hout is gemaakt. Wat verstaan we onder massief hout? Nou, dat is een frame dat niet gemaakt is van verschillende lagen. Er wordt dus alleen gebruik gemaakt van grote op maat gesneden stukken hout en dat ziet er kwalitatief veel beter uit. Daarnaast ziet het er ook duurzaam uit en heeft het een robuuste karakter. In 2020 is het de bedoeling dat die niet geverfd is, dat neemt namelijk zijn natuurlijke look weg.

Tip: Wil je advies ontvangen? Ga da eens langs bij Morgana in Amersfoort.

Verschillende houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten waaruit je kunt kiezen en iedere houtsoort heeft weer zijn eigen karakter. We halen een paar houtsoorten aan om je een beter inzicht hierover te geven, natuurlijk moet je qua smaak zelf de keuze maken.

Beukenhout

Deze houtsoort is zeer duurzaam, het komt namelijk veelvuldig voor in Europa en is een niet bedreigde boomsoort. Dit zien we ook terug in de prijs, want het materiaal is goedkoop om in te kopen. Verder splintert het niet af als het bewerkt wordt en vandaar dat het makkelijk materiaal is om te bewerken.

Eikenhout

Deze houtsoort is beschikbaar in verschillende kleuren, je herkent eikenhout ook aan zijn schitterende nerf. Helaas is het niet het goedkoopste hout, maar dan heb je ook echt een schitterende uitstraling.

Teakhout

Deze houtsoort geeft je bed een tijdloze design en biedt je een schitterende natuurlijke look. Teakhout wordt al op verschillende meubilair gebruikt en is enorm populair. Het hout hoeft ook niet afgewerkt te worden, dat komt omdat teakhout van nature al olieachtig is. Helaas is het zeer duur en is dit een bedreigde houtsoort. Let dus goed op bij het aanschaffen van je bed dat de bed is gemaakt van bomen die legaal zijn gepakt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.