Vloerisolatie kan zorgen voor een verduurzaming van je huis, een beter energielabel en simpelweg ook een besparing op je maandelijkse stookkosten. Echter zit er nogal veel verschil in soorten isolatie en bijbehorende kosten. Hieronder de kosten van vloerisolatie op een rijtje.

Kosten vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat je minder warmte verliest. Ook ligt het aan het type woning wat je bezit welk rendement je kunt behalen met vloerisolatie en wat de kosten zijn. Bij een rijtjeswoning zijn de eenmalige kosten vanaf 1250 euro, waar je wellicht ook nog een deel subsidie voor kunt krijgen. Bij een hoekwoning bedragen de eenmalige kosten vanaf 1350 euro, bij een twee-onder-een-kapwoning is dit 1600 euro. Bij een vrijstaande woning liggen deze eenmalige kosten een stuk hoger, namelijk 4500 euro. Prijs per vierkante meter voor het laten plaatsen van vloerisolatie ligt tussen de 28 en 56 euro per vierkante meter. Dit is uiteraard afhankelijk van het type isolatie, het gebied, de arbeidskosten en het materiaal. Kijk ook goed naar de subsidies die hier eventueel voor verkrijgbaar zijn. 

Materialen

Door je vloer te isoleren door middel van isolatiekussens zorg je ervoor dat je houten vloeren kunt isoleren. Deze polyester kussens zorgen ook voor ventilatie, waardoor deze goed gebruikt kunnen worden voor ventilatie van houten vloeren. Ook de levensduur is hoog. Echter is de isolatiewaarde minder hoog dan de andere opties.

Schuim polyurethaan

Oftewel een dikkere vorm van PUR schuim zorgt voor een lange levensduur, maar kan gezondheidsklachten opleveren bij het isoleren van je vloer. Daarom is dit ook niet de beste optie om je vloer mee te isoleren.

Wol

Glaswol is een goede optie in combinatie met een aluminium laag. Deze optie is goedkoop en een makkelijke optie om je vloer mee te isoleren. Bij het aanbrengen van glaswol kun je last krijgen van jeuk, dus het is aan te raden om een lange broek en lange mouwen te dragen bij het aanbrengen ervan. 

Kijk voor de beste optie voor jouw vloerisolatie en kosten op Vloerisolatie-info.nl. Zo kun je direct bekijken wat de juiste optie is en wat het gaat kosten om jouw vloer(en) te laten isoleren. Vraag vervolgens offertes op bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het isoleren van vloeren bij jou uit de buurt en maak vervolgens een keuze welk bedrijf jouw vloerisolatie gaat leggen. Zo kun je al direct gaan besparen op stookkosten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.