De laatste jaren wordt de gietvloer steeds populairder. Steeds meer mensen hebben een reden, en kiezen dan ook voor een gietvloer in huis. Maar waarom is dit zo? Wat is er nu zo bijzonder aan? In dit artikel geven we je een aantal redenen voor het nemen van een giet-vloer in huis.

Enorm stevig, en daarnaast ook heel flexibel.

Deze vorm van vloeren wordt heel vaak gekozen omdat hij zo enorm stevig is. Het is eigenlijk onmogelijk om beschadigingen te veroorzaken doordat je er bijvoorbeeld zware voorwerpen op laat vallen. Dit is ideaal voor mensen die soms nog wat onhandig zijn, en hier zijn er meer van dan je denkt.

Mogelijk in elke ruimte.

Laminaat is absoluut niet voor iedere ruimte geschikt. Dit leg je bijvoorbeeld absoluut niet in de badkamer. Echter, een giet-vloer is ideaal voor iedere ruimte. Een giet-vloer is volledig waterdicht en dus kun je deze gebruiken voor de badkamer, de woonkamer, de slaapkamer de kinderkamer, de eetkamer de hobbykamer, de keuken enzovoorts. De vloer is ook gemakkelijk te reinigen, dit maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld een kinderkamer of een eetkamer. Hier wordt de vloer namelijk nog wel eens vies, en dan is het fijn wanneer onderhoud niet al te veel tijd en moeite kost.

Kleurvast, slijtvast.

In tegenstelling tot veel parket- en houtvloeren zijn deze vloeren wel volledig bestand tegen UV-straling. Een hoop vloeren hebben te maken met kleurvervaging na verloop van tijd. Dit is enorm vervelend, want de kleur is namelijk een element waar je een vloer hoofdzakelijk op uitkiest. Daarom is het fijn wanneer een vloer volledig bestendig is tegen kleurvervaging. Daarnaast is de vloer ongelooflijk sterk en de gemiddelde vloer gaat gegarandeerd 20 tot 30 jaar mee zonder dat je enkele sporen van slijtage zult zien. Dit is een ongekend goede kwaliteit van gietvloeren.

Modern en strak.

Ze hebben niet enkel een hoop voordelen op praktisch gebied, maar ook aan esthetische voordelen is er totaal geen gebrek. Ze hebben een moderne uitstraling die in ongelooflijk veel inrichtingen past. Dit is mede te danken aan het strakke design dat de vloer heeft.

Relatief goedkoper dan de meeste vloeren.

Zo veel praktische en esthetische voordelen, daar moet een flink prijskaartje aanzitten, nietwaar? Wel, dat is nu juist het punt, dit is niet zo, relatief gezien. Een giet-vloer is inderdaad niet goedkoop, maar wanneer je de lange levensduur van soms wel 3 decennia en de rest van de praktische voordelen tegen die van andere vloeren zet, dan zijn deze geen match! Het is een redelijke investering, maar deze verdien je gegarandeerd terug!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.