Is het tijd om je plafond te renoveren? Jij begint een aantal plafondproblemen in je huis, kantoor en/of andere eigendommen te identificeren, zoals verkleuring van het plafond door waterbelasting, spinnenwebachtig of recht gebarsten plafond, doorhangend plafond en afbladderende verf. Zonder enige renovatie te overwegen, zal de staat van je eigendommen na verloop van tijd structureel en esthetisch verslechteren. Dit kan de waarde van je eigendommen zeker verlagen. Er zijn vijf belangrijke factoren waarmee jij rekening moet houden bij het renoveren van je plafond.

5 Belangrijke factoren om te overwegen

1. Tijdbesparende installatie
Jij wilt absoluut niet thuis blijven in een bouwomgeving waar het stof en puin te lang overal hebt gestrooid. Dit wordt een zorg voor gezondheids- en comfortkwesties. Misschien wilt jij ook bouwwerkzaamheden vermijden die de kantooruren in de weg staan. Daarom hebt eenvoudige en snelle plafondmontage prioriteit.
2. Kosteneffectief plafond
Eenvoudige en snelle plafondmontage betekent lagere arbeidskosten. Daarnaast moet jij ook rekening houden met de onderhoudskosten van het plafond. Jij geeft de voorkeur aan een plafond dat relatief eenvoudig en tegen lage kosten te onderhouden is.
3. Geluidsisolerend plafond
Geluidslek in je huis betekent meer ongemak dat je geestelijke gezondheid ernstig kan aantasten en je productiviteit kan verminderen.
4. Brandwerend plafond
Voor openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen of supermarkten is het verstandig om brandbeveiliging toe te passen om snelle branduitbreiding in de wijde omgeving te voorkomen.
5. Esthetisch plafond
De verschillende plafondkleuren en materialen kunnen de esthetiek van de gebouwen versterken. Afgezien van uiterlijke schoonheid, moet het plafond ook goed verborgen kanalen, leidingen en draden kunnen bevatten.

Systeemplafond

Hebt jij ooit overwogen een systeemplafond te implementeren dat aan al deze vijf sleutelfactoren kan voldoen? Een systeemplafond is een secundair plafond dat gewoonlijk 15 cm onder het hoofdplafond wordt geplaatst. Hierdoor zijn leidingen, leidingen en draden er goed tussenin weggewerkt. Elke lichtgewicht vierkante plafondtegel die aan het metalen kanaalrooster wordt bevestigd, wordt op het dak gemonteerd. Dit concept is relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden. Door alleen kleine vierkante plafondtegels te verwijderen, kunnen alle verborgen componenten (kanalen, leidingen en draden) eenvoudig worden bewaakt. Een systeemplafond met glasvezel- of mineraalglas is bestand tegen geluid en vuur. Daarnaast voegen verschillende beschikbare materialen zoals minerale vezels, kunststof, composiet en brandwerend hout een esthetische waarde toe aan je interieurgebouw.

Bovenop deze positieve punten moet jij zich ervan bewust zijn dat als een systeemplafond zich enkele centimeters onder het hoofdplafond bevindt, dit de hoogte van je kamer enigszins zal verminderen. Als jij er geen probleem mee hebt, kan een systeemplafond een goed idee zijn voor je plafondrenovatie

Bron: Afbouwtotaal

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.