Kunstgras is een ideale oplossing in vergelijking met gewoon gras wanneer je geen tijd wilt besteden aan onderhoud. Het is makkelijk in gebruik en kan jouw tuin groen houden zonder veel moeite te doen. Doordat je weinig onderhoud steekt in een tuin ontstaat er meer ruimte voor andere taken. Daarnaast is kunstgras qua kosten ook een prima keuze, doordat je niet onderhoudskosten hebt die bij normaal gras ontstaan. Kunstgras levert je dus een groot aantal voordelen zoals het niet druk maken om genoeg licht of het maaien van het gras.

Wat maakt kunstgras eenvoudiger in gebruik?

Het hebben van gras vereist veel aandacht en onderhoud. Ten tweede word je gelimiteerd doordat er bepaalde activiteiten niet uitgevoerd kunnen worden op gras zonder dat het een puinhoop wordt. Terwijl je aan de andere kant geen zorgen hoeft te maken dat kunstgras slijtage krijgt. Wanneer je geen speciaal gereedschap en materiaal hebt voor je gras is het een enorme klus om het groen te houden. Het hele jaar door heb je er werk aan. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van een moslaag in het voorjaar.

Daarnaast moet je ook nog rekening houden met het bemesten, verwijderen van onkruid en meer om te zorgen dat je een groen veld in de tuin hebt. Wanneer je ontzorgd wilt worden en minder onderhoud wilt plegen, dan is kunstgras een ideale oplossing voor jou.

Hoe onderhoud je kunstgras?


Simpel gezegd: je hoeft er bijna niets voor te doen. Alleen zijn er wel een aantal eenvoudige taakjes om de levensduur aanzienlijk te verhogen. Zo is het enige dat je hoeft te doen het verwijderen van takjes of bladeren. Een andere taak is het borstelen van het kunstgras zodat het gras rechtop blijft staan. In ruil daarvoor heb je het hele jaar door een prachtig groen veld in de tuin of op je balkon liggen en bespaar je jezelf veel tijd en moeite.

Voordelen van kunstgras


Naast dat het weinig onderhoud kost zijn er nog tal van andere voordelen van kunstgras. Allereerst is jouw grasmat een volledig jaar groen. Zelfs in de winter kan er op gespeeld en gewandeld worden. Dit maakt het ideaal om materialen zoals zwembaden, rekken en meer te plaatsen. Ten tweede krijg je er geen bruine grasplekken van. Kunstgras sterft niet af, wanneer je iets om het kunstgras plaatst en het later verwijderd is het nog even groen. Ten derde schuurt het niet op het lichaam. Dit maakt het ideaal voor de kinderen die willen spelen.

Als laatste willen we nog een voordeel toelichten: het is milieuvriendelijk. In deze tijden komt het vaker voor dat er droge zomers voorkomen. Het constant besproeien van normaal gras kan niet milieuvriendelijk zijn. Het hebben van kunstgras draagt bij aan het niet onnodig verspillen van water. Daarnaast kun je kunstgras makkelijk zelf aanleggen. Door de eenvoud kun je er de makkelijkste kunstwerken van maken. Doordat kunstgras wordt gemaakt van materiaal dat tegen UV-straling kan blijft het lang mooi. Gemiddeld kan kunstgras 10-25 jaar meegaan. In deze tijd heb jij met je gezin nog lang plezier van een groen gazon

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.