De Euonymus Japonicus is bij uitstek geschikt om fraaie hagen mee te realiseren in uw tuin. Vooral wanneer u van iets anders houdt dan een standaard haag zoals de buxus die bij het merendeel van de Nederlanders als erfafscheiding dient, is de Euonymus Japonicus heel geschikt. De buxus heeft veel te lijden onder aantasting door ziektes en aanvreting van de buxusmot. Het gevolg hiervan is een dorre en bruine haag. De Euonymus Japonicus is hiertegen resistent en derhalve zeer geschikt als buxusvervanger. De uiterlijke kenmerken van de Euonymus Japonicus zijn de langwerpige, glanzende donkergroene bladeren met licht gekartelde randen. Net als de buxus is de Euonymus Japonicus winterhard zodat u het hele jaar door kunt genieten van een prachtige groene haag.

Euonymus Japonicus kopen

U wilt natuurlijk alleen de allerbeste Euonymus Japonicus planten kopen tegen zeer betaalbare prijzen. Daarvoor moet u toch echt bij Euonymusjaponicus.nl zijn. Zij verkopen kwalitatief zeer goede planten voor een scherpe prijs. De Japanse kardinaalsmuts, zoals de haagplant ook wel wordt genoemd, komt uit de eigen kwekerij waardoor ze van topkwaliteit zijn. Ze zijn in diverse hoogtematen te koop en worden, na een bestelling, zo snel mogelijk bij u afgeleverd. Uiteraard zijn ze daarbij zorgvuldig verpakt zodat ze zo weinig mogelijk te lijden hebben onder het transport. Mocht er onverhoopt toch iets niet goed zijn met de Euonymus Japonicus dan is dat geen enkel probleem. U krijgt maar liefst 3 maanden groeigarantie op de planten. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Euonymusjaponicus.nl. De belangrijkste speerpunten zijn: topkwaliteit, zeer betaalbaar en snelle levering.

Verzorging van de Euonymus Japonicus

De Euonymus Japonicus is met name geschikt voor lage hagen. Het wordt zo’n 80 centimeter hoog en groeit gemiddeld 10 centimeter per jaar. Eén keer per jaar snoeien zorgt ervoor dat de heester mooi blijft vertakken en een goede groei doormaakt. De beste periode om dit te doen is net na de winter/begin van het voorjaar. Kies hiervoor een bewolkte, niet al te warme dag uit. De kans op verbranding of verdroging is hierdoor nagenoeg nihil. Zorg ervoor dat de grond onder de Euonymus Japonicus niet te droog wordt. Bij warm weer kunt u de Euonymus Japonicus iedere ochtend van extra water voorzien om uitdroging te voorkomen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.