In verschillende situaties kan het vervangen van een slot interessant zijn. Kies hier bijvoorbeeld voor bij een buitensluiting na het afbreken van de sleutel. Een slotenmaker in Leiden zal je helpen de deur in zo’n geval te openen. Mocht dat niet lukken zonder de cilinder van het slot te beschadigen, dan moet deze vervangen worden. Ook na een inbraak, waarbij inbrekers vaak met veel geweld proberen een deur te forceren, kan het vervangen van een slot wenselijk zijn. Het geeft je een veiliger gevoel, wanneer de inbraakpreventie in huis na een inbraak verbeterd wordt.

Verklein de kans op een inbraak in huis

Sloten worden gekeurd door een onafhankelijke stichting: Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze stichting test sloten en voorziet ze vervolgens van een beoordeling oplopend tot maximaal drie sterren. Het exacte aantal is afhankelijk van de weerbaarheid van het slot bij een inbraakpoging. Des te langer het duurt voordat een inbreker het slot geforceerd heeft, des te meer sterren krijgt een slot ook. Vervang bestaande sloten op ramen en deuren, wanneer deze bijvoorbeeld maximaal één SKG-ster hebben. Aangeraden wordt om te kiezen voor sloten met tenminste twee sterren. Het verkleint de kans op een succesvolle inbraakpoging aanzienlijk.

Tip: combineer het vervangen van sloten voor een verbeterde inbraakbeveiliging met het installeren van een alarmsysteem in huis.

Vervang sloten na een verhuizing

Naast de reeds genoemde voorbeelden van situaties waarin het vervangen van een slot interessant is, kan het ook na een verhuizing verstandig zijn om voor nieuwe sloten te kiezen. Zo verzeker je jezelf ervan, dat jij de enige bent met een sleutel van de voor- en achterdeur. Vaak valt niet met zekerheid te stellen dat de vorige bewoners alle sleutels bij de overdracht van de woning hebben afgegeven. Denk aan sleutels die door de tijd heen verloren zijn gegaan. Het is geen fijn idee dat deze mogelijk ergens rondslingeren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.