Voor heel wat mensen die eigenaar zijn van vastgoed geldt dat ze er een erezaak van hebben gemaakt om zo veel mogelijk energiebesparende maatregelen door te proberen voeren in hun woning. Dat is natuurlijk een goede zaak. Dit gezegd hebbende komt het in de praktijk niet zelden voor dat mensen hierbij tegen de limieten van hun financiële mogelijkheden aanlopen. Dergelijke investeringen of aanpassingen aan een woning kunnen namelijk best behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig is het zo dat er door de overheid enkele tegemoetkomingen in het leven zijn geroepen. Het betreft hier onder meer de zogenaamde SEEH subsidie. Wat nu precies de voordelen zijn van dit type subsidie laten we je graag hieronder op deze pagina uitgebreid ontdekken. 

Wat is de SEEH subsidie en wie kan ze aanvragen? 

In eerste instantie is het zo dat de SEEH subsidie uitsluitend aan te vragen is door mensen die niet alleen eigenaar zijn van de woning in kwestie, maar ook bewoner. Bovendien is het zo dat op moment van schrijven geldt dat er minstens twee energiebesparende aanpassingen dienen te worden doorgevoerd. Voor deze subsidie geldt dus duidelijk dat ze in het leven werd geroepen om het uitvoeren van aanpassingen of verbouwingen die de energiebesparing ten goede komen te stimuleren. Hiervoor werd in totaal een indrukwekkend bedrag ter beschikking gesteld van 84 miljoen euro. Dit bedrag kan bovendien uiteraard jaarlijks verschillen.

Het aanvragen van de SEEH subsidie is al enige tijd mogelijk. De subsidie werd dan ook in het leven geroepen op datum van 2 september 2019. Het indienen van jouw aanvraag voor het verkrijgen van deze subsidie dient te gebeuren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het is pas mogelijk om de subsidie aan te vragen na afloop van de werkzaamheden. Je dient de werken dus met andere woorden eerst uit te laten voeren (en te betalen). Het is dan ook omwille van deze reden ontzettend belangrijk om na te gaan of je wel aan de geldende voorwaarden voldoet of niet. 

Controleer altijd grondig de geldende voorwaarden!

Bovenstaande informatie zegt het eigenlijk al een beetje, voordat je bepaalde werken uit laat voeren die je gedeeltelijk wenst te laten betalen door de SEEH subsidie is het altijd van cruciaal belang om de geldende voorwaarden te bekijken. Heel wat mensen lieten in het verleden reeds bepaalde werken uitvoeren terwijl al snel duidelijk werd dat deze helemaal niet aan de opgelegde voorwaarden voldeden. Dit uiteraard met alle vervelende gevolgen van dien. Zorg er dus voor dat jij vooral niet in dezelfde val zal lopen. De financiële gevolgen kunnen immers aanzienlijk zijn. 

Een interessante subsidie om aan te vragen

Het komt in de praktijk erg vaak voor dat mensen graag energiebesparende aanpassingen willen uitvoeren aan hun woning, maar daar helaas niet voldoende financiële middelen voor beschikbaar hebben. Geldt dat ook voor jou? Dan kan de SEEH subsidie je mogelijks een interessante oplossing bieden. Voor deze subsidie geldt namelijk dat ze toch een niet onaanzienlijk gedeelte van de investeringskost voor diens rekening kan nemen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het loont zeker de moeite om even na te gaan welk voordeel de SEEH subsidie ook voor jou mogelijks kan realiseren. Bekijk ook eens wat een SDE subsidie precies inhoudt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.