Voor het eerst op kamers gaan is behoorlijk spannend. Ineens zal je veel zelf moeten doen en je gaat waarschijnlijk verder weg van je ouder(s) wonen. Het vinden van een kamer is helaas niet gemakkelijk. Gelukkig is de woningmarkt in de studentensteden van Noord-Brabant niet zo krap als dat deze is in de randstad. Je nieuw aangeschafte meubels verplaats je gemakkelijk met aanhanger huren breda zodat je daar niet te veel tijd aan kwijt bent. Ga jij op kamers wonen in Noord-Brabant? In deze blog staan tips voor de leukste studentensteden van de provincie.

Breda

In Breda bevinden zich zowel hogescholen als een universiteit. Vooral op het gebied van Leisure zijn er veel studies waar je in Breda uit kunt kiezen. Daarnaast brengt Breda natuurlijk een goede dosis Brabantse gezelligheid met zich mee! In het gezellige centrum van de stad vind je genoeg leuke restaurantjes, terrasjes, en natuurlijk uitgaansgelegenheden! Je kunt dan ook tot laat in de nacht feesten, en de discotheken liggen allemaal ook nog eens bij elkaar in de buurt. Wanneer je bent uitgekeken op de ene kroeg loop je dus gemakkelijk een andere binnen!

Den Bosch

Den Bosch is nog een beetje opkomend als studentenstad, maar daarom zeker niet minder leuk. Sinds kort is er een organisatie die ook hier een introductieperiode voor nieuwe studenten organiseert. In de Korte Putstraat kun je diverse mogelijkheden vinden om lekker een hapje te eten en ook hier zijn genoeg Brabantse kroegen om de avond mee af te sluiten. Studeren kan je onder meer doen aan de Technische Universiteit van Eindhoven, die een locatie heeft in Den Bosch of een van de velen hogescholen in de stad. Daarnaast zijn er meerdere studenten- en studieverenigingen waarbij je je kunt aansluiten. 

Eindhoven

Eindhoven staat natuurlijk van oorsprong bekend als de lichtstad, maar voor studenten is hier ook ontzettend veel te beleven. Door de Technische Universiteit vertrekken er jaarlijks veel aankomende studenten naar deze stad. Voor Carnaval kun je misschien ook wel het beste terecht in Eindhoven, al doen de andere steden daar natuurlijk ook zeker niet van onder. Daarnaast biedt Eindhoven natuurlijk ook nog een eigen luchthaven, ideaal als je het studeren even zat bent! In de stad is het openbaar vervoer goed geregeld, maar voor het vervoeren van je nieuwe meubels kan je beter een beroep doen op aanhanger huren eindhoven. Zo heb je binnen no-time je eigen plek ingericht in de stad! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.