Kantoormeubilair is heel belangrijk. Dat heeft te maken met het feit dat het functioneel en efficiënt moet zijn en daarnaast ook nog eens goed moet zitten. Dat komt omdat je vaak een lange tijd achtereen in een bureaustoel aan een bureau moet kunnen zitten en dat dat moet kunnen zonder blessures. Het is dan ook belangrijk om het meubilair te vervangen door kwalitatief goede producten. In deze tekst gaan we kijken naar verschillende soorten meubilair voor in het kantoor waardoor je kan kiezen voor goede meubilair zodat er veel minder blessures kunnen ontstaan en iemand ontspannen aan het werk kan.

Kiezen voor een nieuwe look in je kantoor

Allereerst gaan we kijken naar een goede bureaustoel. Aangezien je lang op de stoel moet zitten, is het belangrijk dat de stoel voldoende ondersteunend is. Daarvoor moet de stoel aan verschillende eisen voldoen. De stoel moet dus ingesteld kunnen worden op verschillende lengtes en breedtes. Niet iedereen heeft hetzelfde lijf en daarom moeten mensen met verschillende lijven ook in een goede stoel passen. De stoel moet daarom bijvoorbeeld in hoogte aangepast kunnen worden. Ook moet het zitvlak van de stoel naar voor en naar achteren geschoven kunnen worden. Wanneer iemand op de stoel zit, moet de persoon met zijn knieën in een hoek van 90 graden kunnen zitten terwijl hij zijn voeten plat op de grond kan zetten. Tegelijkertijd moet de rug tegen de rugleuning kunnen komen en moet het dus ook mogelijk zijn dat de rugleuning aangepast kan worden. Al met al moet de stoel dus goed aangepast kunnen worden aan verschillende personen.

Waarom een goed bureau belangrijk is

Vervolgens kijken we naar het bureau. Het is namelijk ook belangrijk om een goed bureau te hebben. Tegenwoordig is een zit-sta bureau een ideale manier om gezond en fit te blijven. Dat is namelijk een bureau waar je niet alleen achter kunt zitten, maar welke je ook omhoog kunt brengen waardoor je achter het bureau kunt gaan staan. Door middel van een wiel waar je aan kunt draaien of door middel van een elektrische knop, gaat het bureau omhoog en naar beneden. Op die manier kun je afwisselen tussen zitten en staan waardoor je dus niet te lang in een bepaalde positie blijft. Lang achter elkaar zitten in een stoel kan heel slecht zijn en daarom is het dus belangrijk dat je af en toe de houding aanpast. Dit kun je dus doen door af en toe te gaan staan door middel van het bureau aan te passen naar boven/beneden.

Bron: https://www.officetopper.com/

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.