Een hobby, wie heeft dat nou niet. Het hebben van een hobby werkt vooral ontspannend, wat heerlijk is na een drukke dag op het werk. Zo kun je als hobby hebben om te sporten zodat je even je hoofd helemaal leeg maakt. Ook hoeft een hobby niet eens veel geld te kosten, zoals bijvoorbeeld tuinieren, spelletjes doen of misschien wel zelf een scrapbook maken. Ook kun je ervoor kiezen om een muziekinstrument te gaan bespelen, een gitaar of piano bijvoorbeeld. Neem dan eens een kijkje op de site van Bos Pianoservice en wie weet wordt dit jouw nieuwe hobby!

Leren piano spelen

Je kunt op verschillende manieren leren om piano te spelen. Je kunt op les gaan bij iemand maar je kunt het ook jezelf aanleren door YouTube video’s te bekijken of online cursussen volgen. Voordat je begint met het leren van piano spelen, moet je natuurlijk eerst een piano kopen. Voor een beginner is het het beste om een digitale piano aan te schaffen. Omdat je in het begin veel wilt en moet oefenen om het onder de knie te krijgen, is een digitale piano juist ideaal omdat je daar vaak een koptelefoon poort hebt zodat niet iedereen hoeft mee te genieten van jouw geluid.

Onderhoud

Als je een piano hebt, moet je die ook goed onderhouden. Een aantal keer per jaar moet je de piano laten stemmen, maar misschien moeten er ook wel eens wat onderdelen vervangen worden omdat ze versleten zijn. In eerste instantie moet je je piano op een goede plek neerzetten. Dit houdt in dat het een plekje moet zijn waar het niet ineens heel heet wordt door de zon, maar waar het ook niet ineens heel erg koud is. Een piano is gemaakt van hout en met warmte en kou zal het hout ineens gaan uitzetten of krimpen. Als je je piano goed onderhoudt en dus alleen maar één of twee keer hoeft te laten stemmen zal dit niet onwijs duur zijn. Wanneer de piano gerepareerd moet worden omdat het nieuwe onderdelen nodig heeft, zal dit wel wat meer geld gaan kosten. Denk er dus goed over na of je een goede plek in je huis hebt voor een piano als je het wilt leren spelen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.