Ben je op je werk of thuis toe aan een nieuwe bureaustoel? Maar weet je niet precies welke stoel het beste past bij jouw houding. Dan heb ik de ideale aandachtspunten die je kunnen helpen met je keuze. Een goede bureaustoel is erg belangrijk voor je rug en nek. Als je te lang op een verkeerde stoel zit, zal dit gevolgen hebben voor je rug. Je kunt rug- en nekklachten krijgen die alleen opgelost kunnen worden door middel van fysiotherapie. Wees daarom van te voren bewust van de keuze die je maakt. Hopelijk gaan deze aandachtspunten je helpen bij je keuze.

Punt 1: Welke hoogte is goed voor jou?

De bureaustoelen hebben ook veel verschillende soorten en maten. De meeste bureaustoelen zijn nog wel verstelbaar in hoogte, maar het is ook goed om een bureaustoel uit te kiezen die past bij jouw lengte. Dan ben je er sowieso zeker van dat die past bij jouw bureau en bij jouw houding. 

Punt 2: Wat voor soort leuning vind je fijn?

De leuningen van bureaustoelen kunnen ook erg verschillen. De ene heeft een zachte kussen, de andere heeft weer een hardere kussen. Je kunt door middel van testen bepalen wat voor soort leuning je het fijnste vind. Ook de keuze over de verstelbaarheid van je leuning moet je maken.

Punt 3: Armleuning ja of nee?

Sommige bureaustoelen hebben verstelbare armleuningen en andere weer niet. Daarom is het belangrijk om te kijken of je armleuningen fijn vind. Je hebt namelijk ook stoelen waarbij de armleuningen er niet vanaf gehaald kunnen worden. Het zou niet fijn zijn, als je daardoor minder goed kunt werken.

Punt 4: Welk materiaal & ontwerp

De bureaustoelen hebben ook allemaal verschillende soorten ontwerpen en materialen. Bepaal van tevoren welke materialen jij het fijnst vindt zitten. Zo word je keuze een stuk makkelijker. Houdt er wel rekening mee, dat je soms wel veel uur achter elkaar op de bureaustoel zit. Dus het moet ook een goede ondersteuning bieden voor je rug. Lees bijvoorbeeld de recensies over bepaalde materialen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.