Je zou kunnen proberen om een heerlijk ontspannen avondje uit op de veranda te hebben, maar vervelende insecten zullen je plannen in hun sporen stoppen. Deze insecten zijn klaar om te bijten en aan te vallen op elk moment. Ik probeerde uit te zoeken hoe ik het aantal insecten rond mijn deur en ramen ’s nachts kan verminderen. Ik zocht dit op en dit is wat ik vond.

Er zijn verschillende commerciële en natuurlijke manieren om te voorkomen en te stoppen dat ongedierte zich ophoopt op uw veranda. Een combinatie van deze methoden zal het beste werken. Als snelle tips zou ik willen voorstellen om de verandaverlichting later op de avond aan te doen, ’s nachts citronella kaarsen te branden en een bug zapper te gebruiken als extra bescherming.  Als dit probleem aanhoudt, raad ik aan een verdelger te bellen, vooral als er een overweldigend groot aantal insecten is

Houd het terras schoon

Eerst en vooral is het schoonhouden van een patio de beste oplossing om ervoor te zorgen dat het insectenvrij blijft.  Insecten worden aangetrokken door vloeistoffen en voedsel dat gemorst kan zijn. Maak uw terras regelmatig schoon, want zelfs de kleinste substanties kunnen een lokroep zijn voor insecten. Veeg en dweil op tijd alle etens- en drinkwaren weg

Houd onnodige lichten ’s nachts uit

Ten eerste kunt u lichten uitdoen die u niet gebruikt, licht trekt insecten aan. De eenvoudigste manier om het aantal insecten te minimaliseren is om de ruimte zo donker mogelijk te houden.

U kunt ook een sensor installeren voor de portiekverlichting, de verlichting gaat aan als er mensen in de buurt zijn en gaat automatisch uit als de mensen weggaan.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/ 

Schakel over op gele verlichting

De kleur van het licht dat u gebruikt is misschien niet bevorderlijk voor het op afstand houden van insecten.  Een van de eenvoudigste en goedkoopste oplossingen is het veranderen van de kleur van uw lichten. Overschakelen naar een ander licht, zoals getinte lampen kan worden gebruikt om insecten af te weren.  De hoogste golflengte op het zichtbare spectrum is de kleur geel, dit maakt het moeilijk voor insecten om te zien, hierdoor zullen ze er niet door aangetrokken worden en er zo voorbij vliegen.

Een goed en gelijkaardig idee zou zijn om de verlichtingsarmaturen te bekleden met een geel gekleurd cellofaan om hetzelfde effect te krijgen.  Deze methode kan worden gebruikt als je het niet erg een gele tint gegoten op uw huis, kan dit de moeite waard om de insecten weg te houden.

Verander naar led verlichting

Als u liever niet overstapt op geel licht en ook geen gele tint op uw huis wilt, kunt u ook een led-apparaat gebruiken.  LED-lampen geven minder warmte af dan gewone gloeilampen en de kleur die de lampen produceren is niet aantrekkelijk voor insecten.  Insecten worden afgeschrikt door de zuivere witte kleur van deze LED-lampen.

Deze lampen zijn te vinden bij een gewone bouwmarkt of online.  Deze lichten vragen een hogere prijs, zodat u misschien niet wilt dat al uw lichten te vervangen om te besparen op de kosten.  U kunt beter de verlichting bij ingangen, uitgangen en ramen vervangen en zo voorkomen dat muggen binnenkomen.

Kaarsen helpen ook

Voor een meer natuurlijke en mogelijk romantische optie zijn kaarsen effectief bij het weren van insecten.  U kunt uw kaarsen op uw veranda plaatsen, dicht bij de deur, het raam of een reling direct onder de verandaverlichting. De insecten zullen aangetrokken worden door de verandalamp, maar zullen niet door de kaars komen.

Deze kaarsen moeten zeer sterk ruikende oliën bevatten, zoals pepermunt, lavendel, eucalyptus, citronella en rozemarijn. Citronella kaarsen zijn een van de beste om te gebruiken omdat ze het meest effectief zijn. 

Insect zappers

Voor een elektrische manier om van insecten af te komen is er de beproefde bug zapper. Ze zijn een effectieve manier om vliegende insecten te bestrijden.  Het idee is eenvoudig: de allure van de lampjes trekt insecten naar de zapper, als ze dichterbij komen en de kern aanraken worden ze geëlektrocuteerd en verbranden ze tot ze knapperig zijn.  Er is geen risico op brand. 

Als u niet van het geluid van zoemende elektriciteit houdt, is dit misschien niet de optie voor u.  Dit is nog steeds een goede optie als u insecten massaal wilt doden.

Uitgelicht: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/plisse-hordeur-op-maat/ 

Plafond ventilator

Een meer humane manier om ervoor te zorgen dat insecten u niet lastig vallen is het installeren van een buiten plafondventilator. Deze kan worden geïnstalleerd als u een overhang boven uw veranda heeft. Plafondventilatoren beperken het aantal vliegende insecten op humane wijze door wind te blazen waardoor het moeilijk wordt voor insecten om te vliegen.

Dit is vooral een goede optie in warme klimaten waar u de buitenomgeving koel wilt houden tijdens de zomernachten.  Een extra bonus is dat deze oplossing kooldioxide verspreidt, wat een aantrekkende factor is voor insecten. Door de hoeveelheid kooldioxide te verminderen, kunt u de hoeveelheid insecten die u aantrekt, verminderen.

Stinkende geuren rond de veranda

Er zijn verschillende sterke geuren waar insecten door worden afgestoten.  U kunt zakjes van deze kruiden rond uw veranda hangen om insecten af te weren. Een optie is om koffiefilters of kaasdoek te vullen met deze kruiden.  Kruiden die gebruikt kunnen worden zijn kaneel, citroengras, lavendel, citrusrasp, knoflook, basilicum en munt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.