Wanneer je een bank, wasmachine of piano moet verhuizen kan dit lastig zijn. Vooral wanneer je op de tweede, derde of zelfs zesde verdieping woont. Gelukkig is er voor jou de verhuislift. Maar wat kost het huren van zo’n verhuislift? 

Waarom een verhuislift huren?

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een verhuislift een verstandige keuze kan zijn bij een verhuizing:

  • Een verhuislift kan je verhuizing veel sneller en gemakkelijker maken. 
  • Het tillen van zware en grote spullen kan namelijk zwaar en gevaarlijk zijn, vooral als er trappen zijn. Met een verhuislift hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het vermindert namelijk het risico op verwondingen bij zowel de verhuizers als de spullen die je verhuist.
  • Een verhuislift is ook handig op lastig bereikbare plaatsen. Als je bijvoorbeeld in een gebouw woont met smalle trappen, kleine deuropeningen of geen lift, kan het verplaatsen van grote meubels erg lastig zijn. 
  • Een verhuislift beschermt ook je waardevolle eigendommen. Dankzij een stevig platform en beschermende riemen en pads kunnen meubels en andere spullen veilig worden verplaatst, zonder dat er schade ontstaat.

De gemiddelde kosten

Het is begrijpelijk dat je benieuwd bent naar de kosten voordat je een verhuislift huurt. De prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type verhuislift en de duur van het gebruik.

Bij het huren van een verhuislift kun je rekenen op prijzen tussen de € 60,- en € 80,- per uur. Als je de verhuislift liever voor een halve of hele dag wilt huren, liggen de prijzen doorgaans tussen de € 240,- en € 640,-. Het is belangrijk om te bedenken hoeveel tijd je nodig hebt, zodat je kunt berekenen wanneer je het minste kosten zult maken. Houd er rekening mee dat in het weekend extra kosten kunnen gelden, meestal ongeveer € 15,- per uur. Het is ook goed om te weten dat de prijzen inclusief één verhuizer zijn die de verhuislift bedient, maar exclusief btw.

Naast de kosten is het verstandig om te controleren of er bepaalde vereisten zijn bij het huren van een verhuislift. Sommige verhuurbedrijven vragen bijvoorbeeld om een borgsom of hebben bepaalde beperkingen voor het gebruik van de lift. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.