Wanneer je een tuin hebt, wil je deze zo leuk mogelijk inrichten en er graag in zitten. En stiekem willen we ook een beetje pronken met onze tuin bij de buren. Wil je dat je tuin het pareltje van de buurt wordt? Heb je altijd al een saaie buitenruimte willen omtoveren tot iets magisch? Dan ben je hier aan het juiste adres. We laten je zien hoe je van je tuin in een mum van tijd de parel van de buurt maakt.

Je tuin opfleuren

Er zijn veel verschillende manieren waarmee je je tuin opfleurt. Dit doe je bijvoorbeeld met planten en bloemen, maar ook met verschillende accessoires. Heb je nog geen tuin, maar ga je een tuin aanleggen? Dan gelden deze tips ook voor jou voor een leuke tuininrichting. Woon je bijvoorbeeld in Dordrecht? Dan kies je voor tuinaanleg Dordrecht. Sla deze tips dus vast op voor wanneer jouw tuin klaar is. 

1. Begin met kleurrijke bloemen

Als er één ding is dat een sombere buitenruimte onmiddellijk transformeert, dan is het wel het toevoegen van kleur. Bloemen zijn niet alleen mooi, maar ze trekken ook bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Kies bloemen die het hele jaar door bloeien, zodat je het hele jaar door van hun schoonheid geniet. En maak je geen zorgen als je geen groene vingers hebt; er zijn genoeg winterharde, onderhoudsarme planten die zelfs beginnende tuiniers aankunnen. 

2. Creëer een buitenruimte

Je maakt van je tuin een uitnodigende oase door een leefruimte buiten te creëren. Dit doe je op verschillende manieren, van zitjes tot vuurkorven of zelfs hangmatten; wat je hart maar sneller doet kloppen. Als je meubels voor buiten kiest, zoek dan naar stukken van duurzame materialen zoals riet dat bestand is tegen wind en regen zonder te roesten of te verbleken. Met wat accessoires zoals kussens, vloerkleden en plantenbakken maak je alles compleet en geef je je buitenruimte een gezellige uitstraling.

3. Voeg verlichting toe

Je tuin verlichten is een geweldige manier om hem in het donker uitnodigender te maken. Lichtsnoeren geven een gezellig tintje, terwijl lantaarns een intiemere sfeer scheppen. Kies dus wat het beste bij jou en je tuin past. Je voegt ook accenten toe die op zonne-energie werken, zoals fakkels of stapstenen voor nachtelijke verlichting zonder je zorgen te hoeven maken over bedrading of elektriciteitskosten.

Je tuin omtoveren tot iets magisch hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Alles wat je nodig hebt is wat fantasie en creativiteit. Met deze tips in gedachten ben je goed op weg om van je tuin in een mum van tijd de parel van de buurt te maken. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.