Iedere vader of moeder is er op een gegeven moment wel eens tegenaan gelopen: een kinderkamer die op enorm op een puinhoop lijkt. Heel gek is dat niet, want kinderen houden van spelen en niet van opruimen. Het kan echter wel frustrerend zijn als je in de weinig vrije tijd die je hebt ook nog eens de troep van de kleine moet opruimen. Met de juiste, praktische woonaccessoires zorg jij ervoor dat het voor de kinderen veel makkelijker is om alles netjes te houden. In deze blog vertellen we graag meer over welke mogelijkheden er zijn.

In een kastje

Wanneer de kinderen hun speelgoed overal laten liggen, kun je ervoor kiezen hiervoor een speciaal kastje aan te schaffen. Zo weten ze precies waar bijvoorbeeld de Lego of Playmobil opgeruimd moet worden. Er zijn een tal aan mogelijkheden wat betreft kastjes, ze zijn in elk formaat, kleur of materiaal verkrijgbaar. Een kast kan soms wel erg duur zijn, en het neemt ook veel ruimte in. In een kleinere kamer is dit misschien niet de beste optie.

Op zolder

Een zolder is vaak ook een goede plek om speelgoed op te bergen, zo kun je de slaapkamer of speelkamer van de kids een stuk makkelijker opgeruimd houden. Vaak is de zolderkamer sowieso al een soort opberghok en wordt deze ruimte het minst bezocht in het hele huis. Een nadeel aan een zolder is dat er dan wel een trap moet worden beklommen, dit kan voor hele jonge kinderen nog wel eens lastig zijn. Ook niet iedereen heeft een zolder, dan wordt het ook lastig om daar iets op te bergen.

In een opbergmand

Eigenlijk is een opbergmand een ideale oplossing. Het is relatief goedkoop, is makkelijk te verplaatsen en neemt weinig ruimte in. Je hebt veel verschillende opbergmanden met weer een andere functie voor elk soort. Zo heb je voor speelgoed een speelgoedmand, en voor paraplus een paraplumand. Ben je benieuwd waar je het beste een opbergmand kan vinden? Kijk dan op sweetlivingshop.nl, daar is een zeer ruim assortiment aan opbergmanden maar ook andere leuke woondecoraties en 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.