Als je voor het eerst een kinderkamer gaat decoreren kan dit een hele klus zijn. Je kunt lastig aan een baby vragen wat die er graag in zijn of haar kamer wilt hebben. Je zult dus zelf de knoop moeten doorhakken wat erin zal moeten komen. Er zijn verschillende dingen die je niet kunt missen in een kinderkamer. Hieronder worden 3 must-haves gegeven.

Muurstickers en posters

Er zijn meerdere dingen die je niet kunt missen in een kinderkamer, maar muurstickers is zeker één van de meest belangrijke. Muurstickers kinderkamer kunnen ervoor zorgen dat een normale rustige kamer een beetje extra kleur en sfeer krijgt. Muurstickers en posters zijn beide decoratie die je makkelijk kunt vervangen en geen lelijke plekken in je muur achter laten. Als je kind er te oud voor is geworden of er gewoon op is uitgekeken kun je eenvoudig en vrij goedkoop nieuwe muurstickers of posters aanschaffen. Als je kind zo oud is dat die geen extra decoratie wil qua posters en muurstickers kun je ze eenvoudig verwijderen en houd je een neutrale rustige kamer over. Er is een grote variatie aan muurstickers en posters, dus de kans dat je iets kan vinden wat bij het desbetreffende kind past is erg groot. Je kunt muurstickers kopen voor in je eigen kinderkamer, maar het is ook een leuk cadeau om te geven.

Raamfolie voor de kinderkamer

Je kunt bij het decoreren raamfolie aanschaffen. Het is vergelijkbaar met een poster of muursticker in de zin van dat je zelf een ontwerp kan maken en kan kiezen wat jij er op laat zetten. Raamfolie is er om jou de lichtinval te geven die je nodig hebt in de kinderkamer terwijl je toch je privacy krijgt. Mensen kunnen door de raamfolie van buitenaf namelijk niks zien. Je wil niet dat je kind van buitenaf in de gaten wordt gehouden terwijl hij of zij lekker aan het spelen is. Raamfolie kun je zelf ontwerpen bij verschillende verkopers. Zo is je kind niet alleen veiliger voor de buitenwereld, je kind zal ook nog iets leuks hebben om naar te kijken. Er zijn natuurlijk ook al ontworpen raamfolies voor als je zelf geen inspiratie hebt of de raamfolie lekker neutraal wil houden.

Een pot krijtbordverf

Jonge kinderen vinden het geweldig om lekker te spelen en dingen te doen zoals krijten. Hoewel niet iedereen dit even leuk vind is het bij de meeste kinderen toch wel iets waar ze interesse in hebben. Daarnaast is het knutselen en spelen goed voor de ontwikkeling voor je kind en is het leuk om te kunnen zien dat ze vooruitgang boeken. Kinderen hebben natuurlijk nogal de neiging om overal ongevraagd te gaan tekenen of sporen achterlaten van het knutselen. Daarom is het verstandig om voor je kind een gebied te maken of een plek te creëren waar het niet erg is dat hij of zij lekker aan het kliederen is. De beste optie is om een plek te creëren waar je het eenvoudig schoon kan maken. Zo kun je bijvoorbeeld één muur aanwijzen waarvan het niet erg is als je kind er wat creatieve werkjes op achterlaat.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.