Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken, we krijgen steeds meer moeite met traplopen, bukken of opstaan. Voor velen kan daarom zelfs een bezoek aan het toilet al een hele opgave zijn. Om het allemaal iets makkelijker te maken, is een toiletverhoger de perfecte oplossing. Een wc verhoger is een bril je de het zitgedeelte van je toilet tot wel 14 centimeter kan verhogen. Zo hoef je niet te ver door je knieën en kun je eenvoudig opstaan.

Beugels

De badkamer kan na het douchen nogal vochtig zijn, daarom is het vooral wanneer je wat minder stabiel op je benen staat verstandig zijn beugels aan de muren te maken. Zo kun jij zonder dat je bang hoeft te zijn dat je valt eenvoudig van de douche naar bijvoorbeeld de wasbak. Vaak zien we ook dat er wordt gekozen voor een beugel in aan de wand wanneer je een badkuip hebt. Zo kun jij jezelf gemakkelijk uit bad hijsen zonder bang te hoeven zijn dat er iets mis gaat.

Antislip badmat

Een andere must have is de badmat. Met name wanneer je vanuit een verhoging uit de douche moet stappen kan het voorkomen, dat wanneer jij je met één been moet afzetten je je evenwicht kunt verliezen. Door te kiezen voor een anti slip badmat, zorg je ervoor dat je niet wegglijdt. Zo kun je kiezen voor een badmat voor je douche, maar tevens ook voor een badmat voor de wasbak. Zo zijn je voeten direct droog en hoef je niet bang te zijn dat je uitgeleid.

Andere hulpmiddelen

Voor velen van ons maken we ongemerkt dagelijks gebruik van bewegingshulpmiddelen. Hierbij kun je denken aan de leuning van de trap of de grepen aan ons keukenkastje. Kortom, het maakt niets uit of je jong of oud bent, je moet ervoor zorgen dat je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maakt. Bij hulpmiddelen denken we ten onrechte vaak direct aan een rolstoel, krukken of wandelstok. Terwijl dit absoluut niet het geval is. Wanneer we veel sporten, dan vallen o.a. sokken, schoenen en andere attributen ook onder deze categorie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.