Als we het hebben over misschien wel de populairste vloer van de afgelopen jaren, dan is en blijft dit laminaat. Waar we toch zagen dat PVC de plek van laminaat in leek te nemen, is dit dus absoluut niet het geval. Natuurlijk is de kwaliteit van PVC anders dan van laminaat, maar dat is daarom dus ook terug te zien in de prijs. Ondanks dat laminaat een wat goedkoop karakter leek te hebben, heeft ook dit type vloer zich in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Het is dus ook niet zo heel vreemd dat nog altijd een groot deel van de mensen kiest voor een laminaatvloer. Omdat er natuurlijk ontzettend veel redenen te bedenken zijn, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet, voor het geval je twijfelt of een laminaatvloer de vloer is die bij je past.

Groot aanbod laminaatvloeren

Waar we tot jaren geleden toch vaak zagen dat het aanbod wat beperkt leek, is dit vandaag de dag allang niet meer het geval. Juist doordat er steeds meer keuze is, zijn er ook meer mensen die kiezen voor dit type vloer. Stel dat je een prachtig industrieel huis hebt, dan is een laminaat betonlook tegel natuurlijk een prachtige aanvulling. In plaats van te kiezen voor een gietvloer, is dit namelijk een veel voordeligere optie, bijvoorbeeld prettig voor wanneer je tijdelijk een huis huurt of simpelweg niet meer wilt of kunt besteden.

Gemakkelijk in onderhoud

Laten we eerlijk zijn, we hebben natuurlijk allemaal het liefst een vloer die we zo min mogelijk schoon hoeven te maken. Helemaal onderhoudsvrij gaat niet lukken, maar met een laminaatvloer kun je dit wel serieus beperken. Het voordeel is dat je deze  vloeren namelijk gemakkelijk kunt stofzuigen en dweilen en ook niet ieder jaar flink hoeft te onderhouden. Stel dat je kiest voor een houten vloer, dan weet je dat deze veel meer onderhoud nodig heeft. Allereerst moeten deze vloeren regelmatig in de olie worden gezet en daarnaast ook worden geschuurd om ze mooi te houden. Een flinke klus dus! Kies je voor laminaat, dan is vaak een paar keer per week stofzuigen meer dan voldoende om de vloer mooi te houden.

Goedkoper in aanschaf

Natuurlijk zijn er ook laminaatvloeren van 30 en zelfs 40 euro per vierkante meter, maar als we kijken naar de basic vloeren, dan zijn ze er ook van een stuk minder. Dus stel dat je net op jezelf gaat of de bovenverdieping wilt voorzien van een mooie vloer, maar niet te veel geld wilt uitgeven, dan is dit natuurlijk bij uitstek een vloer om voor te kiezen. Vooral als je ook niet heel erg kritisch bent op bijvoorbeeld de kleur, dan kun je vaak prima voor rond de 10 euro per vierkante meter een mooie laminaatvloer vinden.

Veel aanbod

Een laminaatvloer is mooi, maar niet bepaald uniek. Je kunt je dus wel voorstellen dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Voor jou als consument dus ideaal! Zo kun je naar de Karwei, Kwantum, Praxis, maar ook een woonwinkel bij jou in de buurt. Dit heeft als voordeel dat je veel keuze hebt en dus ook prima alleen op basis van prijs je keuze kunt maken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten