Wil je wel genieten van een mooie groene grasmat, maar liever niet sproeien, maaien en verticuteren? Dan is kunstgras natuurlijk het perfecte alternatief. Omdat de keuze zo enorm is en de kosten aardig kunnen oplopen, snappen we heel goed dat je wel wat tips en advies kunt gebruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Daarom hebben wij een aantal handige tips, waaronder het kopen van bijvoorbeeld restanten van kunstgras, vooral als het gaat om maar een klein stukje.

Begin bij de juiste maat

Wat we vaak zien, is dat kunstgras in vrijwel alle gevallen gemaakt is van rollen van 2 of 4 meter. Zorg er dus voor dat je het stuk waar je kunstgras wilt neerleggen, eerst goed opmeet, zodat je weet hoeveel vierkante meter en dus uiteindelijk rollen je nodig heb. Als het om een recht stuk gaat, dan is dit natuurlijk zo geregeld, maar heeft je tuin verschillende vormen, dan is het belangrijk ook hier rekening mee te houden. Je kunt beter een paar meter te veel kunstgras bestellen, dan dat je straks bezig bent en je komt tot de conclusie dat je eigenlijk net een stukje te kort komt.

Kies voor restanten van kunstgras

Ben jij op zoek naar voordelig kunstgras voor in je tuin? Kies dan voor restanten van kunstgras. Dit zijn vaak bepaalde formaten die over zijn van een grotere hoeveelheid. Vooral voor kleinere stukken is dit ideaal. Zo kun je vaak voor een scherpe prijs een stuk kunstgras aanschaffen, met kortingen die kunnen oplopen tot wel 50 procent. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je deze dus niet na kunt bestellen. Besluit je op een later moment om het gedeelte kunstgras in de tuin toch verder uit te breiden, dan kan dat dus niet met hetzelfde gras en kan het zijn dat er iets kleurverschil te zien is.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kopen van kunstgras is de duurzaamheid. Kies voor kunstgras dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en UV straling, zodat het niet verkleurt of beschadigd raakt door de zon. Daarnaast is kunstgras met een goede waterafvoer belangrijk, zodat het snel droogt na regenval. Vooral in een land als Nederland, waar het weer ook in de zomermaanden alle kanten op kan, is het dus wel belangrijk hier rekening mee te houden. Kies liever voor een wat duurdere grasmat, dan dat je straks met een aantal jaar een verkleurde mat hebt liggen, die je eigenlijk zo snel mogelijk zou willen vervangen.

Hoe ziet het gras eruit?

Kunstgras is tegenwoordig bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Daarom is het belangrijk om bij het uitkiezen goed te kijken naar de dichtheid en lengte van de vezel van het kunstgras, zodat je wel kiest voor een mat met realistische look. Let daarbij ook goed op de kleur, want een mat die overdreven groen is, lijkt natuurlijk niet bepaald echt. Maak daarom niet te snel een beslissing, maar neem rustig de tijd om ervoor te zorgen dat je kunstgras vindt dat ook aan al je wensen voldoet.

Over de auteur

Gerelateerde berichten