Een houten vloer vergt net wat meer aandacht om in topconditie te blijven. Goed onderhoud is dan ook van essentieel belang voor de juiste uitstraling. Wanneer je het onderhoud niet goed bijhoudt, dan kunnen er onnodig veel beschadigingen en vlekken in de vloer ontstaan. Hoewel deze vaak nog wel oplosbaar zijn, is dit natuurlijk wel hartstikke zonde van je geld én tijd. Het onderhoud van een houten vloer hoeft helemaal niet veel tijd te kosten als je van de juiste producten gebruik maakt. Het lakken of in de olie zetten van een houten vloer draagt bij aan een langere levensduur en een mooiere uitstraling. Maar waar moet je precies aan denken als je hier voor kiest en welke lakverf is het meest geschikt?

Goede lak kiezen

Als je er voor kiest om de houten vloer te lakken, dan is het natuurlijk wel belangrijk als je ook daadwerkelijk over de juiste lak beschikt. Hierbij is het verstandig om op zoek te gaan naar een lak die zowel kras- als stootvast is. Zo voorkom je dat de vloer onnodig beschadigd raakt. Een goed voorbeeld is de 2-comonentenlak Trae Lyx Naturel.

Houd bij het kiezen van de juiste lak ook rekening met de droogtijd en het aantal verflagen wat je ongeveer moet aanbrengen voor het beste resultaat. Zo kies je binnen mum van tijd de juiste lakverf en kun je snel aan de slag gaan.

Olie of parketverf?

Bij het onderhoud van een houten vloer kun je kiezen tussen olie of parketverf. Parketlak heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van olie. Deze zijn als volgt:

Het grootste nadeel van olie is dat deze veel langer in optimale conditie blijft. Vaak moet de houten vloer alweer na één of twee jaar opnieuw in de olie worden gezet. Dat vergt veel tijd. Dit in tegenstelling tot parketverf, wat (bij het gebruik van de juiste verf) slechts één keer in de tien jaar gebruikt hoeft te worden.

Daarnaast ontstaan er op een geoliede vloer veel sneller vlekken dan bij parketverf. Waar je een geoliede vloer dan ook dagelijks goed moet reinigen, zal je merken dat je op parketverf veel minder snel vuil zult zien. Dat bespaart dus ook tijd in de dagelijkse schoonmaak.

Geheel nieuwe uitstraling

Wist je dat het zelfs mogelijk is om houten vloeren een geheel nieuwe uitstraling te geven met lakverf? Hierbij kun je kiezen voor speciale verf om deze bijvoorbeeld een betonlook uitstraling mee te geven. Top het geheel af met Trae Lyx Natural Finish en je vloer ziet er weer zo goed als nieuw uit én kan tegen een stootje.

Vergeet de vloer niet te ontvetten!

Voordat je de lakverf aan kunt brengen is het eerst belangrijk om de vloer goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding is immers al het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de vloer eerst zorgvuldig reinigt en ontvet alvorens je de verf aanbrengt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de verf zich minder goed kan hechten. Ook schuren speelt een belangrijke rol in het hechtingsproces.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. najlepszy sklep

    Wow, incredible weblog format! How lengthy have you been blogging for?

    you made running a blog glance easy. The whole look of your site is magnificent, let alone
    the content material! You can see similar here e-commerce

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.