Ben je bezig met een grootscheepse verbouwing of renovatie, waar veel afval uit gaat komen? Dan is het zeker de moeite waard om je bouwafval direct al te scheiden in diverse containers, zodat je hierna nog geld kan verdienen aan het bouwafval. Er zijn namelijk een aantal oud metalen die je nog een leuke vergoeding op kunnen leveren bij het inleveren van je kilo’s bouwafval. Hieronder oude metalen die je bij het verbouwen geld kunnen opleveren als je deze inlevert om te laten recyclen bij een (oud)metaalhandelaar.

Bouwafval scheiden

Het is aan te raden om tijdens een verbouwing je bouwafval goed te scheiden, omdat hier namelijk nog geld mee te verdienen is. Denk bijvoorbeeld eens aan koperen kranen of aan andere aluminium of oud metalen materialen. Vooral koper is op dit moment schaars en daardoor direct ook erg gewild en kostbaar. Dit geldt in iets mindere mate ook voor zink, aluminium, rvs en lood. Denk eraan dat oude kabels ook geld waard zijn omdat er vaak koper aan de binnenkant verwerkt zit. Door deze materialen direct goed te scheiden tijdens de verbouwing of renovatie, zorg je ervoor dat je na afloop of tussendoor je oude metalen in kunt leveren bij een metaalhandelaar. Let erop dat de prijs voor koper of andere metalen dagelijks kan schommelen. De dagkoers kun je eenvoudig online bekijken. Zeker als je aardig wat kilo’s hebt kan dit nogal een verschil maken. De koper prijs bij Oudmetaalhandel is dus eenvoudig op te vragen of te checken, waarna je zelf kunt kiezen wanneer je het in gaat leveren. 

Containers huren

Heb je veel bouwafval, grote stukken materiaal of (koperen) kabels? Vaak heb je namelijk veel meer herbruikbaar bouwafval dan je denkt. Huur dan één of meerdere containers waar je je bouwafval goed in kunt scheiden, waardoor het ook makkelijker is om het vervolgens in te leveren. Als je een container bij een metaalhandelaar besteld, wordt de container, wanneer je dat wilt, ook weer netjes opgehaald. Vervolgens worden de oude metalen gewogen en krijg je hier een vergoeding voor betaald. Heb je niet zoveel ruimte voor meerdere containers? Kies dan voor één of meerdere palletboxen. Je kunt na afloop het geld op je rekening laten storten. Deze vergoeding kun je weer gebruiken om verder te verbouwen of als extra zakcentje na de verbouwing (die je waarschijnlijk wel nodig zult hebben). 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.