Om de prachtige plant goed in vorm te houden is het nodig om met enige regelmaat de Japanse hulst te snoeien. Minimaal twee keer per jaar de snoeischaar ter hand te nemen is geen overbodige luxe bij deze prachtige buxus vervanger. Voor het snoeien zijn het late voorjaar en het eind van de zomerperiode de aangewezen periodes. Eind mei/begin juni snoeien stelt de plant in de gelegenheid om gedurende de zomer mooie, jonge blaadjes te ontwikkelen. Om de plant goed voor te bereiden op de rustperiode in de winter en het geheel goed in toom te houden is het snoeien in september tevens aan te raden.

Japanse hulst snoeien een eenvoudige klus

Wanneer u de juiste voorbereidingen treft is het snoeien van de Japanse hulst simpel om te doen en snel te realiseren. Uiteraard is het een goede zaak om te zorgen dat u een scherpe snoeischaar voorhanden hebt dat ook schoon is. Dit om te voorkomen dat u bepaalde ziektekiemen tijdens de snoeien overbrengt. Wanneer u Japanse hulst als haag heeft aangeplant zorgt het spannen van een lijntje ervoor dat deze loodrecht wordt. Dit geldt zowel voor de bovenzijde als de zijkanten. De Japanse hulst kunt u het beste snoeien op een bewolkte dag en wanneer het niet te warm is. De kans dat de blaadjes verbranden wordt daardoor een stuk minder. Om de kans hierop te minimaliseren is het snoeien vroeg op de avond misschien wel de beste tijd.

Verzorging van de Japanse hulst

De Japanse hulst houdt altijd van een vochtige bodem. Na het snoeien is het daarom goed om de bodem van voldoende water te voorzien. Om de kans op eventuele snoeischade te voorkomen kunt u na het snoeien ook het geheel goed besproeien. Even lekker benevelen en alle snoeiwondjes zullen snel herstellen. Ook wanneer u de plant solitair in de tuin heeft aangeplant of op het terras in een pot heeft staan is het belangrijk om de Japanse hulst te snoeien. Het blijft dan mooi compact en het wordt gestimuleerd om volle takken met een dichte begroeiing te vormen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.