Je hebt een net het huurcontract van je nieuwe studio ondertekend en nu is het tijd om na te denken over de inrichting van je woning. Omdat het bij een studio vaak om een kleine ruimte gaat, kan het best lastig zijn om zo goed mogelijk gebruik te maken van de oppervlakte die je hebt. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is! Hieronder vind je een paar goede tips.

Meubels voor je woning

Wees kritisch met de meubels die je wilt aanschaffen. Wat heb je echt nodig? Misschien heeft de eettafel die je op het oog hebt ruimte voor maar liefst zes personen, maar uiteindelijk woon je er in je eentje. Probeer gebruik te maken van slimme meubels. Kies voor een bedbank en klapstoelen, zodat je spullen beschikbaar hebt voor je gasten, maar de spullen niet in de weg staan.

Verlichting in je studio

Bij het inrichten van je woning mag goede verlichting niet ontbreken. Een plafondlamp is hiervoor het meest praktisch, omdat je zo ruimte overhoudt voor andere meubels. Overweeg ook eens meerdere kleine lampen, als je verwacht veel op dezelfde plek te zijn en dus niet de hele ruimte hoeft te verlichten.

Het juiste kleurgebruik

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het inrichten van je woning is de kleurkeuze. Hoewel donkere kleuren een warme sfeer kunnen creëren, laten ze de ruimte ook wat kleiner lijken. Voor je studio is het dus misschien handiger om te kiezen voor lichte en neutrale kleuren. Als je toch met kleur wilt werken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor accenten in een opvallende kleur. Ook de vloer van je woning is iets om goed over na te denken! Je wilt namelijk een vloer die goed isoleert en geluid dempt, maar er ook een beetje mooi uitziet. Je kunt hiervoor laminaat kopen, dat erg eenvoudig te gebruiken is, of bijvoorbeeld voor een vinylvloer.

De kunst van het opbergen

Waarschijnlijk heb je meer spullen nodig dan je in eerste instantie denkt en dus moet je op zoek naar opbergruimte! Kies voor een bed waar je bakken onder kunt opbergen, bevestig haken aan de muur en bedenk voordat je een kast koopt waar je het precies voor gaat gebruiken en hoeveel laden en vakken je daarvoor nodig hebt.

Lichtinval

Het kopen van gordijnen is misschien belangrijker dan je in eerste instantie denkt. In een kleine woning is lichtinval namelijk erg belangrijk. In een donkere woning wil je waarschijnlijk zo veel mogelijk licht, terwijl je de zon juist wil tegenhouden na de zoveelste warme zomerdag. Zoek uit wat op jou van toepassing is en kies je juiste gordijnen en zonwering uit.

Scheidingswanden

Een studio bestaat normaal gesproken uit één ruimte waar alles gebeurt. Dat is niet altijd ideaal en daarom is het handig om te zoeken naar oplossingen waarmee je je woning alsnog kunt indelen in verschillende ruimtes. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen voor een kast of een gordijn. Misschien dat je hiervoor iets vindt in de kringloopwinkel! Hier vind je waarschijnlijk producten die nog in prima staat zijn en je dus zo kunt meenemen voor je nieuwe woning. Neem ook een kijkje op Marktplaats, want ook online wordt er van alles tweedehands verkocht. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.