Een bed met opbergruimte kan je een hoop ellende besparen. Je kunt onder een bed namelijk vaak veel meer kwijt dan je zou denken. En al die spullen hoef je niet in kasten en op planken te bewaren, waardoor je in de rest van je slaapkamer weer ruimte overhoudt voor andere dingen. Zeker voor een studentenkamer of een slaapkamer bij je ouders thuis is zo’n bed met opbergruimte handig. Een bed met opbergruimte bestaat in eenpersoons en tweepersoons uitvoeringen. En ze zijn er in allerlei varianten en stijlen.

Bijpassende lades

Het meest stijlvol is waarschijnlijk om te kiezen voor een bed met opbergruimte in de vorm van lades die passen bij het bed. Je bed met lades oogt dan als één geheel. Vaak koop je zo’n bed direct met lades. Soms kun je ze er los bij kopen. Bij deze laatste optie is het ook mogelijk om zelf te bepalen hoe veel lades je nodig hebt. Of er later meer aan te schaffen als ze bevallen. Het fijne aan lades onder je bed is dat je vanuit je bed bijna altijd bij je spullen kan.

Hoog bed

Er zijn ook bedden die geschikt zijn om lades onder te schuiven, maar die geen bijpassende lades hebben. Ze zijn dan vaak wat hoger dan andere bedden. In plaats van een echte la, kun je hier ook rollende bakken onder plaatsen. Die hebben weer het voordeel dat je direct kunt zien wat er in de dozen zit. Om het zicht niet onaangenaam of rommelig te maken, hang je gewoon je beddengoed ver genoeg over je bed heen, zodat je niet ziet dat er doorzichtige bakken onder je bed liggen.

Openklappend bed

Dan heb je nog het bed met opbergruimte dat omhoog klapt. Dit ziet er ook stijlvol uit en zodra je het bed omhoog klapt, zie je direct wat er allemaal opgeborgen ligt. Dat voordeel heb je met bijpassende lades weer niet. Het nadeel van een openklappend bed is dat je niet bij de spullen onder je bed kunt als je er zelf opzit of in ligt.


Tip: Neem een kijkje op Beukmeubels.nl voor inspiratie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.