Als je een achtertuin hebt is de kans groot dat je er net zoals veel mensen graag zit met zonnig weer. Er is niks heerlijker dan buiten genieten van het mooie weer met een goed boek en een drankje. Ook is het een fijne plek om te zitten als je bezoek hebt van vrienden van familie. Weer anderen genieten met volle teugen van hun achtertuin en zien het als de ideale plek om te werken aan hun zomerkleur. Als je vaak in je achtertuin zit is de kans echter groot dat je soms ook wel wat schaduw kan gebruiken. Sommige mensen kiezen er hierdoor voor om een overkapping te laten bouwen als ze die niet al hebben. Een overkapping neemt alleen veel ruimte in en kan ook nog eens ontzettend duur uitvallen. Als je op zoek bent naar een goedkopere en minder permanente oplossing, is een schaduwdoek iets voor jou.

Wat een schaduwdoek is

Als je nog niet eerder van de naam gehoord hebt is de kans wel groot dat je al wel eens een schaduwdoek hebt zien hangen. Alhoewel de vorm en het formaat van een schaduwdoek kan wisselen, is het idee erachter hetzelfde. Een schaduwdoek is een dik soort doek dat je op kan hangen om schaduw te creëren in je voor of achtertuin. Het grote voordeel van een schaduwdoek is dat het een stuk goedkoper is dan de andere, meer permanente opties zoals bijvoorbeeld het laten installeren van een zonwering of overkapping. Een schaduwdoek kun je dus eenvoudig weer weghalen als je wél wil genieten van de zon. 

Verschillende soorten schaduwdoeken

Een schaduwdoek is dus beschikbaar in verschillende formaten en vormen. Deze hebben zo elk hun eigen voordelen. Een schaduwdoek met een driehoekige vorm is vaak het meest populair. Zoals we al eerder zeiden kan je een schaduwdoek eenvoudig verplaatsen. Dat is precies de reden waarom mensen vaak voor een driehoek kiezen. Door de vorm kun je hem namelijk op verschillende plekken eenvoudiger ophangen door gebruik te maken van de langere kanten. Hiernaast zijn er ook vierkante schaduwdoeken beschikbaar. Deze kunnen ideaal zijn als je al precies weet voor welke plek je je schaduwdoek wilt gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij een terras.

Een harmonica schaduwdoek

Naast de driehoekige en vierkante schaduwdoek, kun je ook kiezen voor een harmonica schaduwdoek. Dit type doek wordt door mensen gebruikt om voor schaduw te zorgen onder een pergola. Dit type doek, zoals de naam al doet vermoeden, kan ook opgevouwen worden. Op deze manier heb je zelf in de hand of je even van de zon wil genieten, of toch liever tot rust komt in de schaduw! Er is dus altijd een schaduwdoek beschikbaar die aan je eisen voldoet. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.