Een paalmuts maakt uw gemetselde pilaar of zuil pas echt af. De paalmuts 35×35 is in diverse kleuren verkrijgbaar zodat er altijd een goede match ontstaat. Met steenlijm of wat cement is de paalmuts stevig op zijn plek te bevestigen. De paalmuts wordt ook wel een betonpet, betonmuts of afdekplaat genoemd. Het is geheel vervaardigd uit beton waardoor het bestand is tegen alle weersinvloeden. De paalmuts van 35×35 cm gaat niet scheuren, barsten, krimpen en is bovendien oersterk. Het gaat vele jaren mee en behoudt zijn robuuste, stoere uitstralingen en de mooie kleur die u uitgekozen hebt. 

Een paalmuts van 35×35 cm dient ter bescherming

De paalmuts van 35×35 heeft een bijzondere vormgeving. Het vierkante, betonnen plaatje heeft een rechte onderkant waardoor het goed is te bevestigen op het metselwerk. Aan alle vier de zijdes loopt het taps omhoog naar het middelpunt. Hierdoor heeft de paalmuts nog het meeste weg van het dak van een huis. Een paalmuts 35×35 geeft aan het metselwerk dezelfde bescherming als een paraplu u beschermt tijdens een regenbui. Het zorgt er dus voor dat de voegen en stenen droog blijven tijdens neerslag. Op deze manier wordt voorkomen dat er algengroei ontstaat of er vochtplekken verschijnen. Ook zorgt een paalmuts ervoor dat er geen scheuren in de stenen en voegen ontstaan en poreus worden. Algen, vocht en scheuren of barsten zijn lelijk om te zien en maakt dat het geheel er onverzorgd uitziet. Op den duur zal het ook funest zijn voor het metselwerk waardoor de boel zelfs in kan storten of afbrokkelen. Een paalmuts is daarom de ideale beschermheer want zo druppelt neerslag niet meer rechtstreeks op het metselwerk. Een goedkope oplossing want de paalmuts is te koop tegen een zeer scherpe en aangename prijs.

Paalmuts kopen

Een paalmuts 35×35 is geschikt voor metselwerk van 30×30 centimeter. Hierdoor heeft u aan alle zijden een oversteek van 5 centimeter zodat u ervan verzekert bent dat de paalmuts voldoende bescherming biedt. Wanneer u toch een grotere paalmuts nodig hebt is die uiteraard ook te verkrijgen. Maak van uw gemetselde zuil of pilaar een waar statussymbool met een paalmuts 35×35.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.