Antwerpen is misschien wel de mooiste stad in België. En daar is ook alle reden toe. Het heeft namelijk een lange historie, een prachtige haven en een adembenemend centrum. Toch zijn er bepaalde delen van Antwerpen waar niet veel mensen nog van af weten. Bijvoorbeeld Zurenborg, waar exclusief vastgoed in Antwerpen staat waar menig persoon van onder de indruk zal zijn. 

Wat maakt Zurenborg zo mooi?

Er zijn verschillende redenen waarom Zurenborg de mooiste wijk in Antwerpen is. Ten eerste kun je er talloze prachtige panden vinden die rond de 19e eeuw gebouwd zijn. De architectuur en design van deze panden kan gerust iconisch genoemd worden.

Daarnaast beschikt deze wijk over grote pleinen en brede straten. In combinatie met het sportpark, zit deze wijk vol met leven. Ook is de locatie perfect. Je ziet namelijk niet in het midden van de drukke binnenstad, maar bent toch binnen een kwartier overal in het centrum. Zo heb je het beste van beide werelden. 

De mooiste straat van Zurenborg

Hoewel Zurenborg over talloze prachtige straten beschikt, is er eentje die qua pracht en praal er bovenuit schiet, namelijk de Cogels-Osylei. Waan je in een ander tijdperk wanneer je door deze loopt. Je komt hier namelijk huizen tegen uit de 19e eeuw die volledig gerestaureerd zijn. Zelfs de verfraaiingen aan de gevels zijn zo origineel als het maar zijn kan. De straat is vernoemd naar een echtpaar die eigenaar was van de grond.

Wat misschien nog wel het meest indrukwekkende is aan deze straat, is dat het maar niet lijkt op te houden. Het is namelijk een van de langste straten van Antwerpen die alleen maar door een rotonde wordt onderbroken. Voor de rest zie je in deze straat alleen maar exclusief vastgoed in Antwerp. Hoewel sommige panden tot kantoren zijn omgetoverd, wonen hier nog steeds mensen. Al met al is deze straat en de gehele wijk een uiterst mooie optie om in te gaan wonen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.