Gietvloeren zijn vloeren die in vloeibare vorm worden aangebracht. Ze worden op de ondergrond gegoten en dat wordt egaal gemaakt. De meeste gietvloeren bevatten polyurethaan- of epoxy hars en een bepaalde kleur of bepaald effect. De gietvloer was altijd al populair in openbare ruimtes, ziekenhuizen, gymscholen, warenhuizen en winkels, maar nu heeft deze ook de particuliere markt overwonnen. Hier vind je 5 kenmerken waarmee de gietvloer zich onderscheidt van andere vloerbekleding.

1.     Gietvloeren zijn naadloos en hypoallergeen

Als de gietvloer ergens in uitblinkt is het wel het feit dat ze erg hygiënisch zijn. Omdat ze egaal zijn en geen naden bevatten kunnen vuil en bacteriën zich nergens aan hechten. Je maakt een gietvloer gemakkelijk schoon met de stofzuiger en een dweil. Als je huisdieren hebt dan is een gietvloer ideaal, omdat haren nergens achter blijven hangen. Ook vlooien kunnen er geen eieren in leggen. Houd je gietvloer goed schoon en mensen met allergieën zullen daar veel minder de gevolgen van ervaren.

2.     Geen vloer is strakker

Een ander kenmerk van gietvloeren is dat ze bijzonder strak en egaal zijn. Heb je een woning met een minimalistisch interieur, dan sluit een gietvloer daar naadloos bij aan. De vloer bestaat uit één geheel en wordt niet opgedeeld, wat betekent dat het een ononderbroken laag vormt in je kamer.

3.     Een gietvloer gaat erg lang mee

De levensduur van een gietvloer is hoger dan gemiddeld. Alleen vloeren van de hoogste kwaliteit, zoals natuursteen en hardhout gaan langer mee. Je kunt rekenen op een levensduur van 50 jaar en meer als je je gietvloer goed onderhoudt. Daarna kun je er een nieuwe toplaag op aan laten brengen, waardoor je je vloer in een nieuw jasje steekt en er nog meer jaren van kunt profiteren.

4.     Een gietvloer is erg dun

Gietvloeren bestaan uit een aantal lagen, maar de totale dikte wordt uitgedrukt in millimeters. Een gemiddelde gietvloer is niet dikker dan 3 millimeter en dat is erg dun. Dat betekent dat je vloer er nauwelijks hoger van komt te liggen. Het voordeel van gietvloeren is ook dat ze in veel gevallen gewoon op de oude vloerbekleding kunnen worden aangebracht. Heb je bijvoorbeeld een tegelvloer, dan kan de flinterdunne gietvloer daar bovenop worden gelegd zonder dat je drempels en deuren aan moet passen. Het is ook erg goed te combineren met vloerverwarming.

5.     Oneindig veel mogelijkheden

Een laatste kenmerk van gietvloeren waar geen ander type vloerbekleding aan kan tippen is dat je kunt kiezen uit oneindig veel opties. Allereerst kun je elke kleur kiezen, maar ook een combinatie van kleuren, een patroon of zelfs een afbeelding. Het logo van je favoriete voetbalclub, de tekenfilmheld van je kindje of een spreuk; alles kan in je gietvloer worden verwerkt. Je hebt gietvloeren in natuurkleuren, met een betonlook en je kunt ze mat of glanzend laten afwerken. Daarnaast zijn er andere opties, zoals het toevoegen van glitter of een antislip laag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met een gietvloer haal je echt iets bijzonders in huis.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.