Wil jij verhuizen maar twijfel je of je uit de randstad vertrekt en naar het platteland gaat, of wil je juist in de randstad blijven wonen maar dan in een ander dorp of toch echt dan in de stad. Waarom is het eigenlijk nu ineens zo populair om uit de randstad te vertrekken? Je ziet namelijk steeds meer mensen die daar weggaan.

Van de randstad naar…?

Woon je in Rotterdam, wil je daar weg of ga je naar een andere wijk en kun je wel wat hulp gebruiken met het verhuizen van je spullen? Dan staan de medewerkers van Verhuizers Rotterdam klaar om jou daarbij te helpen! Zij zijn een relatief goedkoop verhuisbedrijf die ook zijn taken goed uitvoert zodat jouw meubels niet kapot zullen gaan. Wanneer je besluit om zelf de verhuizing te doen omdat je een verhuisbedrijf toch wat de duur vindt, maar je beschikt niet over de juiste spullen, kun je ook bijvoorbeeld een verhuiswagen huren in Rotterdam. Zo kun je zelf je spullen in- en uitladen en brengen op je nieuwe locatie.

Redenen om weg te gaan

Waarom er zoveel mensen ineens weggaan uit de randstad in plaats van dat ze er naartoe verhuizen? Daarvoor kun je misschien zelf wel een aantal oorzaken of redenen voor bedenken. Ook voor iedereen zal het weer een verschillende reden hebben om te verhuizen naar een plaats ver buiten de randstad, misschien dat sommige juist wel naar het platteland vertrekken. Maar wat zijn nu dan de meest voorkomen redenen dat iemand vertrekt uit de randstad? Dit kan zijn door:

  1. het prijsverschil. Wonen in de randstad is nou eenmaal duurder dan wanneer je elders in een dorpje woont.
  2. de corona crisis. Waar mensen normaal niet zo veel thuis waren in verband met werk en een wat kleinere woning hadden, merken ze nu dat ze juist behoefte hebben aan een grotere woning maar ook de ruimte eromheen.
  3. de ouders met een gezin. Ouders willen graag dat hun kind opgroeit in een omgeving waar ze lekker buiten kunnen spelen en zelf ergens op de fiets heen kunnen, zonder dat ze de hele dag achterin de auto zitten wanneer ze naar een vriendje of vriendinnetje gaan.
  4. de wat oudere mensen. Zij zijn op een leeftijd gekomen dat ze het allemaal wat druk vinden worden en willen graag wat meer rust om zich heen. Dat is dan ook iets waarom de wat oudere mensen sneller uit de randstad zullen verhuizen. Zij vinden al dat drukke maar niks en willen gewoon lekker een rondje wandelen in de natuur.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.