Het kiezen van de juiste planten voor in de tuin kan erg lastig zijn. Sommige planten zijn gekweekt voor in de stad, voor woningen met kleine tuinen, andere weer voor de grote tuinen in dorpen. In dit artikel krijg je meer te weten over welke planten in welke tuin passen.

Grootte tuin

Je moet jouw plantenkeuze ook aanpassen aan je tuin. Heb je bijvoorbeeld een tuin met veel stenen? Dan moet je niet voor planten gaan die een groot aantal wortels hebben. Deze kunnen moeilijk groeien onder te tegels en als ze groeien kunnen ze de stenen verplaatsen waardoor je tuin lelijk kan worden.

Stadstuin

Als je in een stad woont moet je niet al te veel verschillende planten in je tuin zetten. Dit kan ervoor zorgen dat de tuin er rommelig uit ziet. Het beste is om maximaal vijf verschillende (grote) plantensoorten in je tuin te zetten. Je zou wel meer planten in je tuin kunnen zetten als het kleine planten zijn.

Dorpstuin

Als je in een dorp woont heb je over het algemeen meer ruimte in je tuin dan in de stad. Hierdoor kun je meer en meer verschillende soorten planten in jouw tuin kwijt. Je kan het verschil tussen stads- en dorpstuinen duidelijk zien. Dorpstuinen zijn een stuk ruimer van opzet dan stadstuinen en hebben vaak meer en grotere planten in de tuin staan. Een groot deel van deze tuinen heeft ook een aantal bomen. 

Juiste zorg

Natuurlijk moet je planten ook veel verzorgen. Sommige planten hebben bijvoorbeeld veel water nodig en hebben veel onderhoud nodig. Andere planten hebben weer minder water nodig en hoeven maar af en toe bijgeknipt te worden. Je kan nu met de coronacrisis ook veel meer met planten bezig zijn. Dit werkt ook erg rustgevend en inspirerend voor andere zaken binnen jouw privéleven.


Wil je nou nieuwe planten in je tuin hebben en daar veel mee wilt gaan werken, kies dan voor planten van Kwekerij de Groot. Met hun grote aanbod aan diverse planten heb je genoeg keuze om de mooiste tuin te maken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.