Boodschappen doen. Het is vaak iets wat we uit proberen te stellen tot het echt niet meer kan en de gehele koelkast en voorraadkast leeg is. De meeste mensen ervaren boodschappen doen niet alleen als onprettig, maar vinden het ook nog eens lastig om zoveel geld aan voeding en huishoudmiddelen uit te geven. Zeker wanneer je slechts een klein budget hebt kan dit erg lastig zijn. Iets waar je iedere week weer enorm tegenop kijkt. Bovendien weten we vaak niet hoe we kunnen besparen. Energie besparen in huis is vaak veel tastbaarder. Je weet dat je geld bespaart door je gedrag te veranderen. Boodschappen kosten altijd geld. Hierdoor is het moeilijk om het voordeel te zien.

Zie jij boodschappen doen ook als een noodzakelijk kwaad? En wil je graag eens wat minder uitgeven aan voedsel en huishoudelijke producten? In dit artikel geven we enkele tips om boodschappen doen leuker én voordeliger te maken.

Maak een boodschappenlijstje

De ervaring leert dat wanneer je zonder boodschappenlijstje naar de supermarkt gaat, je altijd met dingen thuiskomt die eigenlijk niet nodig waren. Je laat je al snel verleiden door al het lekkers bij de toonbank of in de schappen. En hierdoor is het een stuk lastiger om geld te besparen op de boodschappen. Voor je het weet zit je ver boven je huidige budget. Om dit te voorkomen is het belangrijk om iedere week een weekmenu samen te stellen en daarop een lijstje te baseren. Hiermee voorkom je dat je onnodige producten in huis haalt en zal het boodschappen doen ook nog eens een stuk sneller gaan. Hierdoor sta je binnen mum van tijd weer buiten.

Doe nooit boodschappen op een lege maag

Terugkomend op de bovenstaande tip is het ook niet verstandig om boodschappen te doen op een lege maag. Je kent het wel. Om half 5 nog eventjes snel naar de supermarkt om wat eten voor het diner te halen. Voor je het weet haal je ook nog even een reep chocolade en die zak chips voor bij de borrel vanavond ziet er ook wel heel lekker uit. Zo wordt geld besparen natuurlijk onmogelijk. Eet daarom voordat je weggaat wat kleins of ga op andere tijdstippen boodschappen doen. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om de verleidingen te weerstaan.

Let op de acties

Zijn er verschillende supermarkten bij jou in de buurt gevestigd? Dan loont het zeker om de folders met elkaar te vergelijken en eventueel boodschappen bij meerdere supermarkten te doen. Bedenk wel dat dit geen zin heeft als ze te ver uit elkaar liggen en je hierdoor extra veel benzine verbruikt. Bekijk iedere week wat er op dat moment in de aanbieding is en pas hier je weekmenu op aan. Je kunt er soms ook voor kiezen om bij acties met houdbare producten een keer groots in te slaan. Hierdoor kom je incidenteel een keer boven je wekelijkse budget, maar dit bespaar je weer de weken die daarop volgen. Zeker de moeite waard dus!

Kies voor huismerken

Vaak denken we dat de ene supermarkt veel duurder is dan de andere. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Ook als je enkel een kwaliteitssupermarkt bij jou in de buurt hebt, is het mogelijk om te besparen. Hierbij is het vooral verstandig om naar het huismerk op zoek te gaan. Hiermee bespaar je veel geld. Deze vind je doorgaans in de laagste schappen. Dit doen winkeliers expres omdat je eerder kiest voor (duurdere) producten die op ooghoogte staan. Laat je hierdoor niet verleiden en geef je ogen de kost. Door prijzen te vergelijken in ieder schap bespaar je eenvoudig veel geld.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.