Wanneer u op zoek bent naar een winterharde heester die het hele jaar door mooi groen blijft is de Euonymus japonicus Green Spire heel geschikt. Omdat het in het land van oorsprong Japan gewend is aan een wisselend klimaat kan de Green Spire in ons land heel goed gedijen. Koude winters, veel neerslag of extreme warmte; niets krijgt deze groenblijvende heester eronder. Het wordt veel gebruikt voor het creëren van een haag. Maar de haagplant kan ook prima dienst doen als groepsbeplanting of solitair in de tuin. Het hele jaar door kan de Euonymus japonicus Green Spire worden aangeplant, behalve tijdens een vorstperiode. Ook maakt het niet uit of het in de volle zon staat  of juist op een schaduwplek in de tuin.

Uiterlijke kenmerken Euonymus japonicus Green Spire haag

De Euonymus japonicus Green Spire groeit uit tot in totaal zo’n 80 centimeter hoogte. Daarmee is het zeer geschikt om lage haagjes mee te vormen. Het kent goede vertakkingen en heeft donkergroene, glanzende blaadjes. Deze zijn langwerpig van vorm en rondom licht gekarteld. De Green Spire wordt veel gebruikt als buxusvervanger. Waar de buxus te kampen heeft met diverse ziektes en aanvreting door de buxusmot kent de Euonymus japonicus Green Spire deze problemen niet. De grond waarin u de heester aan gaat planten moet wel goed gedraineerd zijn. Spit daarom vooraf de bodem goed om tot zo’n 20 à 30 centimeter zodat water goed weggevoerd wordt. Zo voorkomt u wortelrot bij de Euonymus japonicus. Om het een extra goede start te geven kunt u tijdens het aanplanten wat organische meststoffen aan de bodem toevoegen.

Snoeien

Om de Euonymus japonicus Green Spire goed in vorm te houden en nieuwe bladgroei te stimuleren wordt jaarlijks snoeien aanbevolen. De beste periode hiervoor is na de winter, in maart of april. Om verbranding van het blad te voorkomen kunt u beter niet snoeien op een warme dag. In principe is alleen het toppen van de bovenzijde voldoende. Dit kan met een hand heggenschaar of een elektrische heggenschaar. Geef na het snoeien direct water en doe dit ook tijdens warme periodes. Zo blijft uw Euonymus japonicus Green Spire in goede vorm. Het wordt dan ook veel gebruikt als buxusvervanger. Qua uiterlijk lijken ze best veel op elkaar maar de buxus heeft te kampen met aanvreting door de buxusmot en ziektes. De Euonymus japonicus Green Spire is hiertegen resistent waardoor het uitermate geschikt is om uw buxus te vervangen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.