Ongelofelijk veel mensen zijn grote fan van een bad in huis. De reden hiervoor hoeven we eigenlijk helemaal niet ver te zoeken. In vergelijking met een douche spreekt het voor zich dat het nemen van een bad ook gewoon een ontspanningsmomentje kan zijn voor veel mensen. Dit niet in het minst wanneer je er bijvoorbeeld niet hebt gekozen om een gewoon bad te kopen, maar wanneer je de voorkeur hebt gegeven aan een bad met bubbelfunctie. Indien ook jij overtuigd bent van de meerwaarde van een bad zal je echter ook meteen even moeten nadenken over de manier waarop je deze gaat realiseren in je woning. Kies je namelijk voor een bad dat moet worden ingebouwd of kies je voor de plaatsing van een vrijstaand bad? Wij hebben op deze pagina in ieder geval even alle voordelen op een rijtje gezet die verbonden zijn aan deze laatste optie.

Een vrijstaand bad kan je plaatsen in elk type badkamer

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij het kopen van een vrijstaand bad is terug te vinden in het feit dat je ze werkelijk in elke stijl van badkamer kan plaatsen. In eerste instantie zie je natuurlijk de vrijstaande baden vooral opduiken in klassiek geïnspireerde badkamers. Dat betekent echter helemaal niet dat je ze bijvoorbeeld niet kan plaatsen in een modern ogende badkamer.

Voor vrijstaande baden geldt dat ze door de jaren heen in een behoorlijk aantal verschillende soorten uitvoeringen zijn verschenen. Dit betekent dat het ronde klassieke bad lang niet meer de enige optie is waarover je beschikt. Sterker nog, het zijn eigenlijk vooral de ovale of zelfs de vierkante vrijstaande baden die tegenwoordig een aanzienlijke populariteit genieten. Heb je dus met andere woorden gekozen voor de realisatie van een badkamer in je woning met een nogal uitgesproken stijl? Dan zal je kunnen vaststellen dat de plaatsing van een vrijstaand bad ook dan gewoon mogelijk is.

Een vrijstaand beschikt over een extra luxueuze uitstraling

Uiteraard zou je er ook gewoon voor kunnen kiezen om een inbouwbad in je badkamer te plaatsen. Dit gezegd hebbende is het zo dat een inbouwexemplaar er toch visueel net wat minder aantrekkelijk uitziet. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, ware het niet dat mensen het tegenwoordig erg belangrijk vinden om in hun badkamer te kunnen rekenen op een wat meer luxueuze uitstraling. Is dat ook iets wat jij graag wil realiseren? Dan bestaat er eigenlijk geen enkele discussie over dat een vrijstaand bad op dit vlak zeker een belangrijke meerwaarde weet te realiseren.

Je hoeft het bad niet perse in je badkamer te plaatsen

Nog een extra voordeel waar je op kan rekenen bij een vrijstaand bad heeft te maken met het feit dat je ze niet alleen maar in de badkamer kan plaatsen. Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om een mooi design vrijstaand bad in hun slaapkamer te plaatsen. Op deze manier kan men lekker gezellig in de slaapkamer nog genieten van een heerlijk badje met een glaasje bubbels. Is dat iets wat jou ook wel aanspreekt? Dan is de keuze voor een vrijstaand bad wellicht meteen gemaakt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.