Niet bij elk (ver)bouwproject is een architect nodig. In bepaalde situaties doe je er echter wel heel verstandig aan om een architect in te schakelen, want die brengt bepaalde voordelen met zich mee. In deze blog lees je meer over wanneer het goed is om een architect in de arm te nemen. 

Specifieke wensen

Wanneer jij iemand bent voor wie alle details helemaal tot in de puntjes volgens jouw wensen moeten, is het verstandig om een architect in te schakelen. Wanneer je dit namelijk niet doet, zal de aannemer je een paar standaard keuzes aanbieden waar je weinig tot niks zelf in aan kan passen. Dus als je de de touwtjes zelf in handen wil hebben, zal je toch echt contact op moeten nemen met een architect in Leiden die jouw wensen naar het project kan vertalen. 

Hogere waarde

Hierboven is al beschreven dat wanneer je een project laat ontwerpen, het minder standaard wordt omdat het aangepast wordt op jouw specifieke wensen. Omdat het project unieker is, zal het meer geld waard zijn. Het inschakelen van een architect is dus een investering, maar uiteindelijk zal je dit geld dubbel en dwars terugverdienen wanneer je je woning uiteindelijk weer te koop aan gaat bieden.

Juiste connecties 

Ten slotte is een groot voordeel van een architect dat hij door zijn ervaring vaak beschikt over juiste connecties. Wanneer jij zelf de juiste vergunning moet verkrijgen, doe je er waarschijnlijk veel langer over omdat je niet weet bij wie je moet zijn en welke documenten je precies moet hebben. Een architect heeft dit natuurlijk vaker gedaan en weet wie hij moet hebben en welke documenten benodigd zijn. Hierdoor gaat het proces veel sneller en is de kans dat de vergunning wordt afgegeven uiteindelijk ook veel groter.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.