In de zoektocht naar goede zonwering is de kans groot dat je uitkomt bij houten shutters. Die bieden namelijk meerdere voordelen, het houdt de zon buiten en het ziet er luxe en strak uit. Maar is het ook iets voor jou? Je leest het in deze blog!

Geen zon, wel privacy

Het belangrijkste van zonwering is natuurlijk dat het de zon buitenhoudt. En dat doen houten shutters gelukkig ook. Ze zijn niet doorzichtig en als je ze gewoon op maat laat maken voor je ramen dan blijft de zon gewoon buiten. En datzelfde geldt voor pottenkijkers, met name handig als je aan een drukke straat woont, maar wel aan privacy hecht.

Duurzaamheid

Houten zonwering is ook duurzaam, mits je voor een duurzame houtsoort kiest natuurlijk. Goede houten shutters gaan jaren mee, kunnen tegen een stootje en zullen ook niet snel slijtagesporen bevatten. Je kunt er dus van uitgaan dat je met houten shutters wel goed zit voor de lange termijn.

Isolerend

Naast dat ze de zon buitenhouden, werken houten shutters ook isolerend. Dit is niet alleen prettig in de zomer, als de warmte lekker buiten blijft, maar ook in de winter. Met houten shutters hoeft u niet bang te zijn dat u in de winter zit te stoken voor buiten. De aangename temperatuur zal behouden blijven en u zult de verwarming dus ook minder hoog aan te hoeven zetten. Dus wederom een stukje duurzaamheid!

Onderhoudsarm

Zodra je ze opgehangen hebt wil je er niet al te veel omkijken meer naar hebben en dat komt goed uit bij houten shutters. Ze zijn namelijk erg gemakkelijk in onderhoud, zijn makkelijk schoon te houden en blijven er bovendien lang goed uitzien. Af en toe even afstoffen of met een doekje er langs en ze zien er weer als nieuw uit.

Ben je overtuigd?

Ben je ervan overtuigd dat houten shutters wat zijn voor jouw woning? Dan rest je niets anders dan de juiste maten opmeten en bepalen welke stijl en kleur het best bij jouw interieur passen. Als je er zelf geen verstand van hebt kun je altijd de hulp inschakelen van experts. Die kunnen je bovendien helpen met het installeren van de shutters.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.