Dat je met zonnepanelen een bijdrage doet aan een beter milieu, dat weet waarschijnlijk iedereen. Maar dat door zonnepanelen kopen tevens de waarde van je huis stijgt, dat zal voor velen nieuw zijn. Door de aanschaf van zonnepanelen gaan dus niet alleen jouw vaste lasten en energierekening omlaag, maar tevens wordt je huis er meer waard van. Een echte win-win situatie dus! Er zitten nog een hoop andere voordelen aan het gebruik van zonnepanelen en in dit artikel zullen we de grootste voordelen met je doornemen. Als je hier benieuwd naar bent, lees dan snel verder.

Een slimme investering

Op het eerste gezicht lijkt de aanschaf van zonnepanelen een grote investering. Dat is het ook, maar het levert je veel op en je bespaart daarnaast ook nog eens een hoop geld. Zoals net kort besproken wordt je huis dus meer geld waard door het gebruik van zonnepanelen. Aangezien ook je vaste lasten en energierekening omlaag gaan, zul je het geïnvesteerde geld dubbel en dwars terugverdienen. Tevens is momenteel een uitstekend moment om panelen aan te schaffen! Er gelden namelijk stimuleringsmaatregelen op de aanschaf van zonnepanelen, waardoor je tot wel 21% op de aanschafkosten kan besparen. Een ideaal moment om zonnepanelen aan te schaffen dus!

Kosteloos salderen

De stimuleringsmaatregelen zorgen er dus voor dat er geen beter moment is dan nu om zonnepanelen aan te schaffen. Er is echter nog een andere belangrijke reden, wat jou tevens veel geld kan besparen. Zo kun je op het moment nog kosteloos salderen. Als je overdag teveel energie opwekt, kun je dit ´s nachts kosteloos terugvragen. Op de website van Energie van zelf lees je nog meer voordelen aan het gebruik van zonnepanelen en vraag je tevens een gratis offerte aan. Ook kun je daar een aantal al gerealiseerde projecten bekijken om wat inspiratie mee op te doen en te zien wat de mogelijkheden zijn.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.