Op zoek naar nieuwe planten voor je tuin? Onderhoudsvriendelijke taxushagen kunnen mooie planten zijn voor je tuin. De taxus kan in veel variëteiten worden ingedeeld. Alle soorten van deze struiken zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen ook onder verschillende groeiomstandigheden groeien. De taxus is zeer aanpasbaar aan elk landschap. Op deze manier is deze plant ideaal voor een tuin border. In landschapsarchitectuur wordt de taxus vaak gebruikt in vormsnoei en heggen. De hoge taxus wordt meestal gebruikt voor privacy heggen. Daarentegen worden lage taxussen gebruikt als funderingsplanten of decoratieve hagen.

Hoe zorg je voor een taxus?

Taxussen zijn gemakkelijk te vinden. Je kunt ze bij elke plantenkwekerij kopen. Je kunt ze ook online kopen op www.haag-heg.nl. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen. De sleutel tot het kweken van is echter de uitstekende bodemdrainage. Natte grond kan schimmelinfecties veroorzaken. Je hoeft deze plant dus alleen af ​​en toe water te geven om over-watering te voorkomen. Deze plant kan in de volle zon, volle schaduw of halfschaduw groeien. Je moet er echter voor zorgen dat hij elke dag voldoende zonneschijn kan krijgen. Bovendien moet je deze plant in het vroege voorjaar bemesten om de grond te verrijken.

Soorten taxus die je in je tuin kunt planten

Er zijn veel soorten taxus. De meest voorkomende taxussoort is Taxus Baccata. Hij is ook bekend als Engelse taxus. Deze soort wordt vaak gebruikt voor korte hagen of funderingsbeplanting. Een andere populaire taxussoort is Taxus Canadensis of Canadese taxus. Hij kan tot ruim 2 meter breed en 1 meter hoog worden. Voor korte heggen kun je ook een Japanse taxus of Taxus Cuspidata planten. Andere soorten taxus die je kunt kiezen zijn de Pacific taxus, Chinese taxus, Mexicaanse taxus en oostelijke Himalaya taxus.

Waarom je moet kiezen voor taxus afdekking

Taxus wordt beschouwd als de koning van de haag. Deze plant biedt verschillende voordelen die het tot een mooie tuin haag maken. Hier zijn enkele redenen om voor taxussen te kiezen. Ten eerste hebben taxussen groenblijvende bladeren. Het kan je voorzien van meer privacy. Trouwens, Engelse taxus en andere soorten zijn onderhoudsarme planten. Je hoeft hem alleen af ​​en toe water te geven en een keer per jaar te snoeien. Deze plant kan een positieve impact hebben op het milieu aangezien het een schuilplaats kan zijn voor vogels en insecten. Heb je interesse in een taxushaag? Je moet deze plant bij een gerenommeerde winkel kopen om een taxus van hoge kwaliteit te krijgen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.