Je voelt je echt thuis als je omringd bent door dingen die op de een of andere manier persoonlijk zijn. Daarom is het belangrijk dat je jouw huis aanpast zodat het ook zo aanvoelt.

Het belang daarvan wordt vaak flink onderschat. Natuurlijk, de ene persoon geeft veel meer om zijn of haar directe leefomgeving dan de andere. De ene persoon is heel netjes en voelt zich thuis in een opgeruimd huis. De ander voelt zich weer meer relaxed in een huis waarin je kan zien dat er geleefd wordt.

Je interieur verdient veel liefde & zorg, dus beknibbel niet op de tijd en moeite als het gaat om het bijwerken ervan. Creëer een plek waar jij je gelukkig voelt en waar je bovendien jezelf kunt en mag zijn.

Dat houdt wel in dat je waarschijnlijk vaak de boel gaat omgooien. Je hebt in het verleden altijd andere smaken en inzichten gehad dan nu. Het is altijd leuk om dingen fris te houden, of het nu een nieuwe woonruimte is of gewoon iets dat past bij uw behoeften en functies. Van het opnieuw rangschikken van je meubels tot een volledige renovatie. Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Kijk eerst wel even op je bankreking voordat je naar de lokale meubelzaak gaat.

Oftewel, maak je van het aanpassen van je woonkamer een hoofdprioriteit en beschik je niet over een portemonnee die zo onuitputtelijk is als de handtas van mary Poppins? Spaar daar dan voor.

Decoratie

Het overgrote gedeelte van je huis is inmiddels aangepast naar jouw stijl. Je vloer, plafond, wanden en meubels zijn volledig naar jouw wensen ingericht en zetten flink de toon in jouw woonkamer. Je bent er dan alleen nog niet.

Althans, we kunnen ons gemakkelijk voorstellen dat je de boel nog een beetje wilt opleuken. Misschien had je in de vorige versie van je interieur ook al het een en ander staan en hangen aan sfeerversterkers. Bijvoorbeeld illustraties, schilderijen, foto’s, beeldjes en raamdecoratie. Door deze versieringen toe te voegen aan je interieur krijg je de persoonlijke touch waar je naar opzoek was.

Je kan deze natuurlijk weer van zolder halen. Als ze maar bij je huidige interieur passen en niet het nieuwe interieur verpesten. Het zou namelijk zonde zijn om hiermee je interieur te verpesten. Zoek een nieuw huis voor ze. Zorg ervoor dat je de tijd neemt voor dit klusje. Alleen dan kan je weloverwogen beslissingen maken. Het wordt pas duidelijk hoe de spullen staan in je huis als je het daadwerkelijk hebt neergezet. Probeer dus zoveel mogelijk uit.

Vooral planten en bloemen kunnen een ruimte een goede sfeer meegeven. Let er wel op dat planten en bloemen veel verzorging nodig hebben. Je moet er regelmatig naar omkijken. Soms is het daarom beter om voor een kunstmatige variant te kiezen. De verzorging hiervan is niks meer dan af en toe afstoffen! Met Kunstplanten creër je nog meer sfeer in je huis.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.