Ondanks het feit dat we er verzekerd voor zijn is brand in huis iets wat we altijd proberen te voorkomen, de troep en chaos die het met zich meebrengt zit niemand op te wachten. Om dit te voorkomen zijn er een hoop maatregelen te nemen om het minimale risico te hebben dat er brand ontstaat, en welke dat allemaal zijn gaan we hieronder uitleggen aan de hand van een paar tips.

Pas op met roken

Als we kijken naar de mate waarin de meeste keren brand ontstond komt dit op 26% van alle huisbranden in Nederland door sigaretten, pas hier dus mee op. Rook het liefst buiten, kan dit niet? Rook dan zeker niet in bed en check na het uitdrukken van de sigaret of deze ook daadwerkelijk uit is. Meubels en kleding vatten snel vlam bij een sigaret die niet uit is en rondslingert.

Berg alles goed op

Voorwerpen dat vuur creëren moeten ten alle tijden uit de buurt gehouden worden van kinderen, uw kind heeft geen bewust van wat het is of wat voor schade het kan aanrichten. Berg deze voorwerpen dus goed op, het liefst zo hoog mogelijk. 

Schoorsteen laten vegen

Mocht u een schoorsteen hebben dan is het essentieel dat deze minimaal 1x per jaar wordt geveegd, de aanslag die namelijk aan de binnenkant van de schoorsteen zit die vat makkelijk vlam. Zorg dat dit dus gebeurd door een erkende schoorsteenveger. We raden ook aan een schoorsteenveger uit de buurt te nemen, zoek dus bijvoorbeeld naar schoorsteenveger tilburg of schoorsteenveger breda.

Houd de stekkerdozen netjes

Kortsluiting voorkomen? pas dan op met de stekkerdozen, deze raken namelijk makkelijk overbelast en dat veroorzaakt sparks. Hoe voorkom ik dit? sluit niet al te veel zwaar verbruikende apparaten aan op een stekkerdoos en verbindt ook geen stekkerdoos met een andere stekkerdoos. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.