Een comfortabel hoofdkussen draagt bij aan een goede nachtrust én zorgt ervoor dat je in een goede houding slaapt. Dit is belangrijk als je rug- en nekklachten wilt voorkomen. Ben je benieuwd welk hoofdkussen het beste bij jou past? Lees dan snel verder.

Stel je favoriete slaappositie in Een hoofdkussen bij Sleepworld vind je met behulp van het zoekfilter. Stel in wat jouw favoriete slaappositie is en je ontdekt direct welke hoofdkussens hier goed bij passen. Waarom het zo belangrijk is om rekening te houden met je slaappositie? Dat is omdat de slaappositie bepaalt hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Iemand die op de zij slaapt heeft bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig bij de nek en schouders. Als je op je buik slaapt, is het vooral belangrijk dat een kussen soepel en niet al te dik is zodat je goed je hoofd kan draaien en vrij kan ademen.

Let op het materiaal

Het materiaal van het kussen bepaalt onder andere hoe hard of zacht een kussen is. Wat jij fijn vindt qua materiaal is deels afhankelijk van je slaappositie en deels van jouw persoonlijke voorkeuren. Heb je een allergie? Houd hier dan rekening mee door een antiallergeen materiaal te kiezen. Houd er rekening mee dat sommige hoofdkussens (bijvoorbeeld met een traagschuim vulling) in het begin wat hard aan voelen. Met de tijd vormen deze kussens zich echter naar jouw lichaam en bieden ze veel ondersteuning en comfort tijdens het slapen.

De prijs

Een goed hoofdkussen is een investering die zijn geld dubbel en dwars waard is. Je gebruikt een kussen namelijk zeer intensief. Bij Sleepworld stel je eventueel direct een maximale prijs in als je een goed overzicht wilt van alle opties binnen jouw budget. Houd ook de aanbiedingen in de gaten als jij je hoofdkussen voordelig wilt scoren!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.