Als je last hebt van wateroverlast in de achtertuin, dan is het belangrijk dat het water zo snel mogelijk verdwijnt. Als je dit niet doet is de kans erg groot dat planten en het gazon verzuipen en dat tegels verzakken. Om dit te voorkomen kan je het beste een tuinpomp aanschaffend die in een rap tempo ervoor zorgt dat de volledige tuin watervrij is. Een waterpomp zuigt namelijk al het water op en voert deze ook weer af. Dit kan dan door een tuinslang te koppelen aan de waterpomp maar ook kan het door het koppelen van pvc buizen. 

Planten besproeien

Wanneer het erg warm is hebben planten en grasvelden het zeer moeilijk. Ze staan namelijk heel de dag blootgesteld aan de krachtige zon en dat is natuurlijk zeer schadelijk. Het is dan erg handig om de planten, bloemen en grasvelden te besproeien met water. Op deze manier help je ze namelijk te overleven. Het besproeien kan je eenvoudig doen met een tuinslang of een sproeier maar het is erg belangrijk dat je ergens water vandaan haalt met een tuinpomp. Als je een vijver of een waterton is de achtertuin hebt staan, dan kan je daar eenvoudig een tuinpomp aan aansluiten en water pompen naar de planten, grasvelden en bloemen. Houd er wel rekening mee dat je het beste kan besproeien wanneer het minder warm is geworden zoals in de avond. Het is namelijk extreem schadelijk voor planten als ze in de warme zon besproeit worden. 

Tuinpomp aanschaffen

Als je een tuinpomp wilt aanschaffen dan is het belangrijk dat je weet dat een tuinpomp een gevoelige machine is. Het is dus erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen takjes, bladeren of steentjes terecht komen in de tuinpomp omdat de pomp hierdoor kapot kan gaan. Je kan daarom het beste een tuinpomp aanschaffen bij een tuinwinkel. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.