Moeders in spe oriënteren zich doorgaans grondig op de komst van hun eerste kindje. Want het is nogal een waslijst aan benodigdheden die je allemaal in huis moet halen. Via de verloskundige ontvang je op voorhand een overzicht van wat je allemaal nodig hebt voor de verzorging van je kindje. Toch zijn er nog tal van zaken waar je pas in een later stadium achter komt, zoals handige gadgets die in de praktijk super handig blijken te zijn.

Handige items voor de baby

Terugkijkend op sommige spullen vraag je jezelf af waarom je het ooit gekocht hebt, zoals de opwarmer van potjes. Voor iedere handeling of situatie lijkt een apparaat of product op de markt gekomen te zijn. Duur en lang niet altijd even praktisch. Andere items daarentegen zijn juist super handig! Zo kochten wij al snel een mouwloze baby trappelzak voor de zomer en een gewatteerd exemplaar voor de winter; je moet iets wanneer je baby constant -vanaf enkele weken oud- telkens lakens en dekens wegtrapt om vervolgens midden in de nacht te gaan huilen van de kou. In de praktijk blijkt dus wat handig is voor jouw kind, want iedere baby gedraagt zich weer anders.

Zo vinden wij de luiertas van studio Noos ontzettend handig. Doordat deze aan de buitenkant gewatteerd zijn doet hij al snel dienst als kussentje. Je hoeft dus geen extra zacht kussentje mee te nemen, met deze tas heb je ‘m altijd bij de hand. Erg handig voor kids vanaf de peuterleeftijd.

Cosy hemeltje

Ook het gebruik van een hemeltje sloeg aan, het hemeltje geeft je kind een beschermd, beschut gevoel en hij zorgt voor minder tocht beleving. Je plaatst ‘m boven het hoofdeinde van het ledikant. Heel jonge baby’s kunnen er nog niet aan trekken, hij wordt dus meestal de eerste 3 maanden gebruikt, of juist bij wat oudere kinderen vanaf 4 jaar, want ook zij vinden het heel gezellig en beschut.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.