Hoekbanken winnen de laatste jaren aan populariteit. Een hoekbank is een perfecte bank als je veel zitplekken wilt creëren, maar ook wanneer je zelf lekker onderuit op de bank wilt ploffen. Hoekbanken zijn er in veel verschillende soorten en maten en zorgt voor gezelligheid en saamhorigheid in je zithoek. Maak de zithoek daarna af met een toffe fauteuil en een zacht vloerkleed. Natuurlijk zijn dat de details die het afmaken. Maar voordat je begint; waar let je op bij een hoekbank kopen?

Banken in verschillende soorten en maten

Het kan lastig zijn om een hoekbank te vinden die perfect past bij jouw interieur. Hierbij een aantal dingen waar je op kan letten. Deze zijn overigens ook belangrijk wanneer je start met een normale bank kopen. Ten eerste moet je letten op de afmetingen van de hoekbank. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel hoe de bank in de ruimte over komt. Een te grote bank doet de ruimte kleiner ogen en geeft een benauwd gevoel. Een te kleine bank geeft in combinatie met andere kleine meubels een rommelige uitstraling. De afmetingen moeten passen bij de ruimte en de rest van de meubels en accessoires. Daarnaast is de stof- en kleurkeuze belangrijk. Moet de stof makkelijk wasbaar of afneembaar zijn, vanwege een gezinsleven of een huishouden met huisdieren? Een neutrale kleur is voor de meeste woningen perfect. Een bank is een groot meubel die je niet vaak veranderd. Een bank in een trendkleur kopen is dus lastig, misschien is de trend over een jaar weer voorbij. De beste keuze is dus een neutrale kleur. Trendkleuren kun je wel introduceren met sierkussens en plaids. Deze zijn makkelijk te vervangen als een nieuwe kleur trendy wordt. 

Hulp nodig bij het kopen van een hoekbank?

Een hoekbank uitkiezen is een hele opgave. Neem eens een kijkje bij de Bommel Meubelen. In alle winkels staan deskundige interieuradviseurs voor je klaar. Zij helpen onder andere met kleurkeuze, de juiste afmetingen en materialen. Zo komen jullie samen tot de perfecte bank die past bij jouw woonwensen! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.