Het heeft een tijd geduurd, maar eindelijk laten de eerste zonnestralen zich weer zien. Als je een tuin hebt, dan wordt het nu tijd om hem helemaal klaar te maken voor de zomer. Begin hier zo snel mogelijk mee, want de zomer is weer zo voorbij voor je het weet. Daarom is nu het goede moment om de tuin eens flink onder handen te nemen, zodat je er straks helemaal klaar voor bent om van het lekkere weer te genieten! In dit artikel geven we een aantal tips over hoe je dit aan kunt pakken!

Ontspannen in de tuin

Ontspannen doe je natuurlijk het liefst in een mooi verzorgde tuin op een loungebank. Heb je nog geen loungeset of is je huidige tuinset wel aan vervanging toe? Bekijk online alvast welke loungesets jou het meest aanspreken. Zo zijn er bijvoorbeeld aluminium tuinbanken of een grote relax fauteuil te vinden. Aluminium is trouwens sowieso een goed materiaal, want dit vergt bijna geen onderhoud, is licht van gewicht en niet duur. Kijk daarnaast ook zeker naar accessoires zoals tuinkussens en dekentjes. Deze geven de tuin extra sfeer en maken je zithoekje gezellig! En eet je vaak in de tuin? Dan is een goede tuintafel met tuinstoelen een goed idee.

Zorg voor een mooi gazon

Heb je gras in de tuin groeien? Bekijk het gazon dan eens van dichtbij. Het gras heeft waarschijnlijk al veel te verduren gehad in de herfst en winter. Als je het goed verzorgd, dan zal het gazon er tegen de zomer weer fris en groen uitzien. In totaal moet je het gras zo’n drie tot vier keer per jaar bemesten en in de maanden maart/april is het weer zo’n moment. In mei tot augustus kun je het gras het beste een keer in de week maaien. Ligt er oud gras en/of mos op het gazon, dan moet je dit altijd zo veel mogelijk weghalen. Dit doe je met een speciale hark. Zo komt het onderliggende verse gras weer vrij en kunnen de sprieten weer vocht en zonlicht opnemen en gezond blijven. En vertoont het gazon kale plekjes? Dan is het een goed idee om graszaad te kopen en bij te zaaien. Deze klus doe je idealiter in juni of juli. Je moet dan even geduld hebben, maar voor je het weet, kun je weer genieten van een fraai en vol grasveld!

De tuin onderhouden

Tenslotte is het verstandig om iedere week de tuin op te ruimen. Losse bladeren en takjes verwijder je met de bezem en je bekijkt alle planten en bloemen of ze water nodig hebben. Je tuin blijft dan altijd netjes, zodat je de hele zomer lekker kunt blijven genieten van het buitenleven!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.