Een mooie deurluifel boven de gevel van je woning of bedrijf zorgt voor een warme, uitnodigende sfeer. Daarnaast heeft een deurluifel ook als voordeel dat je een mooie overkapping boven je voordeur hebt. Dankzij deze luifel blijft het droog voor je voordeur en hoeven mensen niet in de regen te wachten voor je voordeur. Wanneer je op zoek bent naar een luifel kun je uit veel verschillende soorten kiezen. Veelal is een deurluifel van hout, ijzer of aluminium materiaal gemaakt. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze typen materialen voor een deurluifel?

Houten deurluifel

Als eerste de klassieke, houten deurluifel, deze luifel is relatief goedkoop en geeft een warme uitstraling. Een nadeel van een houten deurluifel is dat hout intensief onderhoud nodig heeft om er mooi uit te blijven zien. Hout kan slecht tegen sommige weersomstandigheden, waardoor de verflaag er niet meer mooi uitziet en de deurluifel er snel verwaarloosd uit zal zien. Daarentegen ziet een houten deurluifel er weer top uit wanneer je de deurluifel opschuurt en een nieuwe lik verf geeft.

Smeedijzeren deurluifel

Een smeedijzeren deurluifel is ideaal voor mensen die liever niet regelmatig de deurluifel willen onderhouden zodat deze er goed uit blijft zien. Smeedijzer is ideaal, sterk en onderhoudsvrij materiaal. Het nadeel van een smeedijzeren deurluifel is dat de aanschaf van dit type deurluifel aanzienlijk duurder is dan de aanschaf van een houten deurluifel. Dit komt mede door het duurdere materiaal in combinatie met intensief handwerk tijdens het maken en plaatsen van de deurluifel.

Aluminium deurluifel

Een aluminium deurluifel geeft een zeer moderne uitstraling. Een aluminium deurluifel heeft eigenlijk geen nadelen. Aluminium is zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Door deze eigenschap hoef je nagenoeg geen onderhoud te plegen aan een aluminium deurluifel. In tegenstelling tot een smeedijzeren deurluifel is een aluminium deurluifel heel snel te plaatsen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.