Het kopen van een nieuw huis kan nogal een heel proces zijn. Er komt nogal veel bij kijken en dan hebben we het niet alleen over het kapitaal wat je er voor nodig hebt! Natuurlijk is het maar de vraag of je het huis wel leuk vind bij de bezichtigingen en daarna komt de rest nog. Daarom vertellen we je graag waar je op moet letten bij het kopen van een huis. 

Oriënteer jezelf in de huizenmarkt

Enorm belangrijk is dat je jezelf oriënteert in het aanbod van huizen voordat je gaat kijken. Je wilt natuurlijk weten wat je leuk vindt en of er iets goeds tussen zit, dus daar moet je wel persoonlijk voor gaan kijken! Het daarbij verstandig om toch de foto’s en informatie goed te bekijken voordat je een afspraak maakt, omdat dat al enorm veel zegt over een huis. Ook heb je een sterkere positie als het aankomt op onderhandelen als je bijvoorbeeld kijkt naar andere huizen voor dezelfde prijs. Zo kun je beter onderhandelen en je geen dingen laten aanpraten die niet waar zijn. Zorg dus dat je dit allemaal doet voordat je verder gaat in het koopproces.

Bezichtigingen

Een huis bezichtigen is meestal een van de belangrijkste dingen bij het koopproces. De eerste indruk is altijd het belangrijkste, en zeker ook bij een huis dus. Van te voren is het verstandig om jezelf er toch even zelf in te verdiepen en te kijken waar je nou naar gaat kijken. Maak voor jezelf een kleine checklist van wat je wel wilt en wat niet. Bij die checklist kun je gelijk dingen zetten die je eventueel wilt bespreken of aanhalen. Wil je bijvoorbeeld dingen navragen over de tuin, dan kun je dat er gelijk bij zetten en navragen bij de bezichtiging. Bij de bezichtiging zelf is het verstandig om wat foto’s en filmpjes te maken om het zo nog goed terug te kunnen kijken. Zo kun je er later nog op terugkomen en kijken wat je nou wel of niet goed vond. Daarbij is het misschien verstandig om toch een makelaar in te schakelen. De huizenbemiddelaar in Zundert kan je volledig helpen volgens jouw wensen en eisen. Zo wordt het hele koopproces een stuk makkelijker! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.